Neovisni novinarski portal
21.10.2021.
nasilništvo / zlo
Istraživanja: Žene u dobi od 36 do 50 najčešće su uznemiravane i zlostavljane na poslu…

Istraživanja:
Žene u dobi od 36 do 50 najčešće su uznemiravane i zlostavljane na poslu…

Na radnom mjestu najčešće su uznemiravane žene u dobi od 36 do 50 godina, mahom od svojih nadređenih, a zbog straha od gubitka posla  i nepovjerenja u sustav, nasilje se uglavnom ne prijavljuje. Pokazalo je to istraživanje koje je provedeno na uzorku od 2340 ispitanika, od lipnja do srpnja ove godine, prenosi HRT, u tvrtkama i službama u oblasti energetike, šumarstva, poštanskih usluga, financijske i djelatnosti osiguranja, te državnim i javnim službama, u kojima  djeluju sindikati koji su dio Nezavisnih hrvatskih sindikata.

Autorice istraživanja su Petra Rodik i Jelena Ostojić koje su utvrdile kako su muškarci  uglavnom doživjeli fizičko nasilje na poslu, a žene zlostavljanje, mobing i uznemiravanje. Ovo potonje odnosi se primarno na ogovaranje i širenje glasina s ciljem diskreditacije, ignoriranje na poslu tako što im se ne dodjeljuju nikakvi radni zadaci , ili ih se njima prekomjerno opterećuje, odnosno kritizira se njihov rad i način na koji su odradile preuzete obveze.

Činjenica da su žene izloženije zlostavljanju na poslu, i da o tome uglavnom šute vjerujući da time štite posao od odmazde prokazanog šefa koji ih najčešće uznemirava ili nad njima provodi neki oblik nasilja, posljedica su i patrijarhalnog odgoja i tradicije koja je prevalentno ženu tretirala kao drugorazrednu i u kući i na poslu. U osnovi, kredo tog shvaćanja je da je ženi mjesto u kući s djecom i na raspolaganju mužu čije je potrebe dužna servisirati, a ako radi, njezin rad često ne vrijedi koliko i rad muškarca.

Nije čudno da su žrtve ovakvog uznemiravanja u dobi od  36 do 50 godina, dakle kada su u naponu snage, dok se kod onih iznad 51 godine života takvi oblici zlostavljanja na radnom mjestu najmanje događaju.

“Najhrabriji” i najbrojniji su zlostavljači nastupaju s pozicije moći,  najčešće su to nadređeni, ili kolege s posla, rjeđe nepoznate osobe u poslovanju, i u pravilu se takvi događaji odigravaju u poslovnim prostorima tvrtke, ili putem elektroničke pošte, otkriva istraživanje. Ono pokazuje i da postoji povezanost između uznemiravanja i vrste posla. Na poslovima koji su fizički rizičniji i zahtjevniji uznemiravanje je češće negoli tamo gdje je prisutna društvena podrška, participacija u donošenju odluka i gdje se pružaju intrinzične nagrade. U svakom slučaju osviještene, samosvjesne žene i muškarci koji su aktivni sudionici u donošenju poslovnih odluka, rjeđe su izloženi uznemiravanju i nasilju na poslu, od onih niže pozicioniranih.

Zlostavljani na poslu u pravilu imaju narušeno zdravlje, i to više žene ( 84 posto) nego muškarci ( 77 posto ) , no, na bolovanje zbog kontinuirane izloženosti nasilju odlazi tek trećina ispitanika kad je riječ o muškarcima, a četvrtina žena.

Zanimljivo je da ni covid kriza, i posljedično rad od kuće, nije bitnije utjecala na ovu crnu statistiku, o kojoj se puno radije šuti negoli javno govori. Naime, tek svaki 11. ispitanik nasilje ili uznemiravanje i formalno prijavi, a u tom slučaju odlazi i na bolovanje, pri čemu nemaju nikakvu zaštitu, kako tvrde,  ni od poslodavaca, ali ni sindikata. Zlostavljanje na poslu se ne prijavljuje zbog potpunog nepovjerenja u sustav. Većina ih smatra da se time ne bi ništa promijenilo, da njihovi zlostavljači ne bi bili sankcionirani, a realno bi se izložili opasnosti od gubitka posla. Zbog toga i oni koji prijave uznemiravanje, čine to najčešće pisanim putem.

Tek u polovici prijavljenih slučajeva incident nadležno tijelo istraži, no postupak traje dugo a ishod obično ne donosi satisfakciju žrtvama nasilja i uznemiravanja na poslu. Iako postoje pravilnici koji obvezuju sve zaposlenike na određeni kodeks ponašanja, uznemiravane osobe ne misle da su u tvrtkama osigurani učinkoviti mehanizmi zaštite dostojanstva zaposlenika. Samo su rijetki koji angažman poslodavaca i sindikata smatraju primjerenim i dostatnim u zaštiti zaposlenika od nasilja i uznemiravanja na radnom mjestu.

 

Tags: ,

VEZANE VIJESTI