Neovisni novinarski portal
28.9.2022.
časni ljudi
Sunčana Pula

Novo u Hrvatskoj, nema namještanja:
Nove pulske vlasti članove Nadzornih odbora biraju javnim natječajem!

Sunčana Pula

NEZAVISNA lista Filipa Zoričića, platforma Možemo i pulski SDP, partneri u pulskom Gradskom vijeću, istaknuli su danas kako je javni poziv za članove nadzornih odbora jedan od novih koraka u transparentnosti nove politike koja upravlja Gradom, kao i njihove programske koalicije.

“Uz transparentnost, tu su stručnost i moral i od toga ne odstupamo i to su premise kojima želimo početi nove procese u gradu koji će vratiti povjerenje u politiku, struku i ljude. Rad trgovačkih društava bit će transparentan, neće više biti centralizacije i središta moći i neće jedan odlučivati o svemu”, rekao je gradonačelnik Pule, nositelj Nezavisne liste, Filip Zoričić.

“Pozivamo najbolje stručnjake da se jave na ovaj poziv”

Predsjednica Gradskog vijeća iz platforme Možemo Dušica Radojčić rekla je kako će budući članovi nadzornih odbora imati potrebnu stručnost i iskustvo.

“To će osigurati djelotvorniji sustav kontrole poslovanja u cilju postizanja temeljne funkcije javnih poduzeća – uspostavljanje kvalitetne, učinkovite, dostupne i ekonomične javne usluge. Zaboravite namještene natječaje, pozivamo najbolje stručnjake da se jave na ovaj poziv”, pozvala je Dušica Radojčić.

Predsjednica pulskog SDP-a Sanja Radolović rekla je da se provedbom javnog poziva za izbor članova nadzornih odbora trgovačkih društava Grada Pule želi postići transparentnost u radu, ali i povećanje efikasnosti i kvalitete rada trgovačkih društava.

“Ne želimo da u nadzornim odborima kao do sada sjede samo osobe obojane određenim političkim predznakom koje bespogovorno dižu ruke i klimaju glavom bez da uopće razumiju materijale o kojima glasuju i koji bi trebali biti predmet rasprave na sjednicama nadzornih odbora. Zbog toga od kandidata za članove/ice nadzornih osoba i tražimo određeni stupanj obrazovanja i radnog iskustva”, rekla je Radolović.

Raspisana četiri natječaja, uskoro i ostali

Članovi/ice nadzornih odbora, zaključila je Sanja Radolović imat će samostalnost u svom radu, ali odgovornost koja dolazi s time.

Grad Pula je, sukladno najavama nove Gradske uprave, raspisao javne natječaje za članove nadzornih odbora trgovačkih društava u kojima je vlasnik ili suvlasnik.

Natječaji su objavljeni za članove nadzornih odbora trgovačkih društava Kaštijun d.o.o., Pragrande d.o.o., Pula Herculanea d.o.o. i Vodovod Pula d.o.o., a u narednim danima slijedit će raspisivanje javnih natječaja i za ostala trgovačka društva u kojima je Grad Pula vlasnik, odnosno suvlasnik.

Član nadzornog odbora ne zasniva radni odnos s trgovačkim društvom već se bira na mandat od najviše četiri godine.

Pula

 

Tags:

VEZANE VIJESTI