Neovisni novinarski portal
4.12.2021.
'rvatska / rvatska
Mladež HDZ-a: ‘Imamo razloga za optimizam’

Mladež HDZ-a:
‘Imamo razloga za optimizam’

-Imamo razloga za optimizam, a pred nama su velike prilike – poručila je Mladež HDZ-a svjetskoj i hrvatskoj javnosti u svojoj društvenomrežnoj objavi. 

Ova njihova poruka i tvrdnja se čini točnom i iskrenom, ako pogledamo unatrag nekoliko desetljeća. Pripadnici generacija HDZ-ove omladine u međuvremenu su postali direktori, zastupnici, diplomati, ravnatelji, pročelnici, članovi upravnih i nadzornih odbora itd. diljem lijepe naše.

Nema razloga da u državi kakva je jest, i pripadnici najnovije generacije HDZ-ove mladeži ne postignu isto.

-Na našoj generaciji je zadatak stvaranja otporne i konkurente Hrvatske – tvrde na početku svoje poslanice.

I to bi moglo postati ostvareno: zahvaljujući genijalnoj politici stareži HDZ-a smo na zaleđu EU-e po gospodarstvu, ali još uvijek možemo biti konkurentni u odnosu na Demokratsku republiku Kongo, Niger, Mozambik ili Burundi. A Hrvatska je i već sada otporna, na primjer na mogućnost iskorjenjivanja korupcije, gospodarskog kriminala, te provođenja inteligentne politike koja bi hrvatskim žiteljima donijela boljitak.

Hadezeovska mladež u svojoj objavi podsjeća na objave i reciklirane govore stranačkih prvaka, poput A. Plenkovića i sličnih.

-Hrvatska prolazi kroz najteže razdoblje nakon Domovinskog rata, suočena s pandemijom, potresima i ekstremnim vremenskim uvjetima. Unatoč svim poteškoćama mladi u Hrvatskoj i kontinuirano su u fokusu rada Vlade. No nisu samo objekt već su uključeni kao predlagatelj i stvaratelj politika zahvaljujući generacijskoj obnovi hrvatske politike koju snažno provodi Hrvatska demokratska zajednica. Unatoč tim teškim okolnostima koje su zahvatile Hrvatsku, ali i cijeli svijet, sretni smo što se nije dozvolilo da se položaj mladih unazadi i pogorša, već upravo suprotno. – tvrdi hadezeova omladina. 

U komentarima na njihovu objavu se može vidjeti kako je mnoge nasmijala i zabavila, no neke je i naljutila, a takvi se  pitaju gdje živi Mladež HDZ-a. Jesu li čuli da su deseci tisuće mladih odavno i dandanas odlaze prema Njemačkoj, Irskoj, Švedskoj i napuštaju milu domovinu jer u istoj ne mogu dobiti pošten i pristojno plaćen posao, doći do vlastitog krova nad glavom, zasnovati obitelj…,pitaju se.  Takvo što je rezervirano za razne stranačke mladeži i podmlatke, kažu.

-Ma u pravu ste. Za vas ima razloga za optimizam, a za nas ostale preostaje napad na kontejnere ili odlazak u inozemstvo – veli jedan komentar.

Dakako, umLO sve HDZ-ove facebook stranice su podijelile ovu optimističnu objavu, a među njima je i stranica zagonetnog i logički upitnog imena Simpatizeri HDZ-a u Irskoj. 

-Svjedočimo brojnim odličnim rezultatima i imamo razloga za optimizam, ali pred nama je još puno posla. Mladež HDZ-a će se nastaviti zalagati za daljnje povećanje kvalitete života mladih u svakom kutku Hrvatske. To planiramo činiti kroz daljnje povećanje dohotka mladih, borbu protiv prekarnog rada i omogućavanje još lakšeg osamostaljivanja i rješavanja stambenog pitanja –  rekao je predsjednik Mladeži HDZ-a Ivan Vidiš.

Intezitet te borbe Mladeži HDZ-a vidljiv je i kroz učestalost njihovih objava na njihovoj internetskoj stranici – one se u pravilu pojavljuju svakih nekoliko mjeseci, a nekad i dvaput mjesečno. O marljivosti govori i to da se na njihovim stranicama može pronaći i glasilo Mladeži HDZ-a nazvano ‘Glasnik’, a zadnje izdanje je priređeno prije 6 godina2015. godine. 

-Vrijeme u kojem sada živimo, unatoč svim izazovima, je povijesna prilika za cijelo društvo, a posebno za mlade. Europska sredstva koja u Hrvatsku dolaze kroz Nacionalni plan otpornosti i oporavka te novi Višegodišnji financijski okvir nam daju mogućnost za snažan iskorak i stvaranje Hrvatske koja je otporna, konkurentna i prati trendove zelene i digitalne tranzicije. U ostvarenju tog cilja najveća zadaća je na našoj generaciji jer time sudjelujemo u stvaranju Hrvatske koja je uistinu po našoj mjeri. – poručuju iz Mladeži HDZ-a.

I to je nepobitno: doista sudjeluju u stvaranju Hrvatske po svojoj mjeri.

– HDZ koji ima ovakvu omladinu, ne treba brinuti za svoju budućnost – parafrazirajmo izreku koju je navodno izgovorio  Josip Broz Tito, bivši jugoslavenski čelnik, a ujedno i nadređeni brojnim današnjim HDZ-ovim stranačkim prvacima koji su svoju političku karijeri započinjali u Savezu socijalističke omladine Jugoslavije (SSOJ).

 

 

Tags: , ,

VEZANE VIJESTI