Neovisni novinarski portal
5.6.2023.
bih
Torta s grbom (foto Dnevni.ba)

Bosanski lonac:
Na rođendanu D. Čovića (HDZ) i Dodik i Radončić i Grlić Radman i Halid Bešlić i klapa Intrade i helikopter i torta sa grbom…

Torta s grbom (foto Dnevni.ba)

Iz susjedne BiH stiže vijest za koju se može pomisliti kako je posrijedi loša šala i kako je izmišljena. Ali nije, čini se.

Kako javljaju BiH mediji, pa tako i Dnevni.ba i N1, predsjednik HDZ-a BiH Dragan Čović je proslavio svoj 65. rođendan na privatnoj zabavi održanoj u Ljetnikovcu Radobolja u Mostaru. Na rođendan mu je, među ostalima, došli i prijatelji Milorad Dodik iz Republike srpske, član Predsjedništva BiH, koji je helikopterom sletio na nogometni teren stadiona HŠK Zrinjskog. Zajedno s Dodikom i Čovićem, na rođendamnskom BiH derneku  bio i Gordan Grlić Radman, ministar vanjskih i europskih poslova Republike Hrvatske, te Fahrudin Radončić, lider SBB-a.

Dodikov helikopter

Pravi bosanski lonac, rekli bi u napaćenoj susjednoj državi koja je duboko unazađena upravo uslijed posvemašnje korupcije i loših politika vladajućih političara koji nerijetko podgrijavaju nacionalizam, a onda zajedno derneče u (ne)prilikama poput ove.

Na zabavi koja je trajala do ranih jutarnjih sati su ih navodno zabavljali Halid Bešlić i klapa Intrade, a posebnu pažnju gostiju privukla je i a torta napravljena u čast Čovića. Naime, na torti se nalazio nedavno sklepani grb porodice Čović.

Torta s grbom (foto Dnevni.ba)

Evo malo o grbu: na grbovnici je objavljeno kako je grb izrađen na zahtjev obitelji Čović, te na temelju čimbenika vezanih za podrijetlo i povijest obitelji. 

Izvedeni grb vlasništvo je naručitelja i može se slobodno isticati i dijeliti te nasljedne prenositi na potomke prema vlastitoj volji i nahođenju članova obitelji Čović. Grb je osmišljen i dizajniran prema pravilima heraldičkog dizajna i tvrtkinim načelima o oblikovanju obiteljskih građanskih grbova“, piše u grbovnici.

Tu je naveden i detaljan opis grba.

Na plavom glava štita. U plavom polju zlatni koračajući lav drži mač u desnici. Glava štita raskoljena. Desno crveno-srebrna šahovnica (4×3), lijevo u srebrnom polju crveni latinski križ. Plašt crveno-srebrn i plavo-zlatan. Na kacigi s vijencem (crven-srebrn-plavi-zlatni-crven-srebrn) stoji orao uzdižućih krila, zlatno naoružan, u kandžama drži poskoka“, navedeno je.

Torta je vjerojatno narezana i razdijeljena, otprilike kao i Bosna i Hercegovina.

Torta s grbom (foto Dnevni.ba)

Tags: , , , , , , ,

VEZANE VIJESTI