Neovisni novinarski portal
21.9.2021.
haerte / sabor
Odbor za infomriranje, informatizaciju i medije: Kunić ni sata ne bi smio mijenjati Bačića, to je katastrofa!

Odbor za infomriranje, informatizaciju i medije:
Kunić ni sata ne bi smio mijenjati Bačića, to je katastrofa!

Saborski Odbora za informiranje, informatizaciju i medije donio je danas odluku o razrješenju glavnog ravnatelja Kazimira Bačića, nedavno uhapšenog zbog sumnje na počinjenje koruptivnog kaznenog djela. Po Statutu HRT-a Bačića mijenja zamjenik po njegovom izboru, Renato Kunić .

Oporba se žestoko protivi tome da Kunić mijenja Bačića koji trenutno dane provodi u Remetincu, jer je, kako smatraju, Kunić nastavak iste, Bačićeve politike, dio iste proskribirane strukture .

Osim toga, neprihvatljivo je da HRT do izbora novog ravnatelja,  vodi osoba koju je za svog zamjenika, vjerojatno zbog kompatibilnosti i lojalnosti, izabrao sam Bačić. Uza sve, podsjetilo se i na njegove kumske veze s ministricom kulture i medija Ninom Obuljen Koržinek

Neki su članovi Odbora smatrali da je i sat Kunićeve zamjene  uhapšenog ravnatelja Bačića prava katastrofa i da bi trebalo odmah ići u Sabor s prijedlogom za njegovo razrješenje, kad već sam nije odstupio,  i otvoriti raspravu u Saboru o HRT-u, s obzirom da  Sabor bira i razrješava glavnog ravnatelja HRT-a.

Žalosno je, konstatirali su neki članovi Odbora, da bi Bačić i danas bio ravnatelj HRT-a da nije bilo crnih torbi i torbarenja. A HRT je loša ustanova, gotovo uvijek i gotovo u svemu, kako su neki primjetili, proizvodnja HRT-a često je kič i nacionalizam, odnosno nacionalitički kič, čulo se na jednici Odbora.

No, Kunić će do daljnjega voditi HRT ma koliko se to malo kome sviđalo i ma koliko da to baš ničim, osim poltronstvom, u svome dosadašnjem radu zaslužio nije…

Tags: , , , ,

VEZANE VIJESTI