Neovisni novinarski portal
18.10.2021.
izborište / političarenje / POLITIKA
Željko Sabo zasjeo na čelo Gradskog vijeća Vukovara u dogovoru sa svojim dojučerašnjim ljutim protivnikom, Ivanom Penavom!

Željko Sabo zasjeo na čelo Gradskog vijeća Vukovara u dogovoru sa svojim dojučerašnjim ljutim protivnikom, Ivanom Penavom!

Željko Sabo izabran je za predsjednika Gradskog vijeća Vukovara. Zanimljivo je da to „postignuće“ može zahvaliti samo jednom mandatu, i naravno, svojoj kooperativnosti s Ivanom Penavom. Nema više “neprincipijelnih koalicija”, taj je „zabran“ davno srušen, pa je i pitanje što Sabo radi u savezu s Penavom- deplasirano. Jer, u politici je danas najvažnije osigurati poziciju i zadovoljiti osobnu ambiciju…

Ivan Penava je dobio novi mandat gradonačelnika u drugom krugu lokalnih izbora ( u srazu s HDZ-ovim kandidatom Nikolom Mažarom ). Njegova koalicija s Hrvatskom konzervativnom strankom u Gradskom vijeću Vukovara osvojila je 9 od ukupno 19 mjesta, HDZ ima pet vjećnika, SDSS dva, a po jedno su izborili HNS, DSS i bivši SDP-ov gradonačelnik Vukovara Željko Sabo.

Po tu još jednu presudnu ruku za većinu u Vijeću, Penava je išao u HNS i k nezavisnom Sabi. Ovaj potonji je uspješno „trgovao“: bit će Penavina ključna, deseta ruka ali s posebnom težinom, jer će zasjesti i na mjesto predsjednika Gradskog vijeća! Dogovor je uspješno proveden, Vijeće je konstituirano,  a Sabo je zadovoljno na Facebooku svoj „uspjeh“ prokomentirao:

– Klub Nezavisne liste Željko Sabo donio je jednoglasnu odluku da se prihvati programska suradnja sa Nezavisnom listom Ivana Penave i HKS-a. Slijedom toga na današnjoj konstituirajućoj sjednici  Gradskog vijeća Grada Vukovara izabran sam za predsjednika GV-a. Zahvaljujem na povjerenju i izboru- napisao je Sabo.

Na čuđenje nekih facebook prijatelja da se „skompao“ s Penavom, Sabo je dodao ironični komentar: Bi ja i sa SDP-om, ali nisu prešli prag…

Očito, ovaj komplot koji ga je doveo u stolac čelnika Gradskog vijeća, Sabo doživljava kao satisfakciju, jer, i nakon isključenja iz SDP-a, sam je uspio postići na izborima više od svoje bivše stranke. Naposljetku, sa svojim ljutim rivalom, Ivanom Penavom, s kojim se već triput suočio na lokalnim izborima, iz čega je Penava izašao dvaput kao pobjednik, danas se , očigledno, bolje slaže negoli s bivšim stranačkim kolegama.

Glavni odbor SDP-a izbacio je Željka Sabu iz stranke početkom veljače  ove godine, temeljem političke odgovornosti, odnosno nepoštivanja odluke vodstva SDP-a da Sabo ne može biti njihov kandidat za vukovarskog gradonačelnika zbog sudskog postupka koji se protiv njega vodi za dva kaznena djela.

Sabo je osuđen zbog pokušaja podmićivanja političkog oponenta, kaznu je izdržao, smatra se rehabilitiranim, ali  SDP koji se kune u nultu stopu tolerancije na kriminal i korupciju, na izbore, ocijenilo je tada Predsjedništvo, mora izaći čist prema građanima, a ne sa Sabom za kojim se još vuku repovi nedovršenih postupaka. Unatoč tomu, njegova matična organizacija u Vukovaru predložila ga je kao kandidata, što je rezulttiralo izbacivanjem Sabe iz SDP-a i naposljetku raspuštanjem vukovarske organizacije.

A Željko Sabo ide dalje, pod ruku s Ivanom Penavom

Tags: , , ,

VEZANE VIJESTI