Neovisni novinarski portal
3.12.2021.
POLITIKA / zagrebački preporod
Tomaševićeva poruka zaposlenicima zagrebačke gradske uprave: Svi koji rade zakonito, pošteno i na dobrobit građana, imat će svoje mjesto u gradskom sustavu

Tomaševićeva poruka zaposlenicima zagrebačke gradske uprave:
Svi koji rade zakonito, pošteno i na dobrobit građana, imat će svoje mjesto u gradskom sustavu

Dugih 20 godina Zagreb nije imao primopredaju vlasti. Milan Bandić je vladao suvereno, poput kakvog novovjekog Cezara. I prvi izbori na kojima nema Bandića, mada mnogi smatraju da bi jednako bilo i s njim, Zagreb dobiva novog, mladog gradonačelnika, lidera platforme Možemo koji se 11 godina sustavno, aktivistički borio za Zagreb, za transparentno trošenja jvanog novca i pravo Zagrepčana na kvalitetniji život. Prvog radnog dana, Tomašević se, nakon obavljene primopredaje vlasti, pismom obratio svim zaposlenicima zagrebačke gradske uprave.

Evo što im je poručio:

“Drage zaposlenice i zaposlenici gradske uprave, gradskih poduzeća i ustanova, drage kolegice i kolege,
Obraćam vam se prvi puta kao novi gradonačelnik Zagreba, imajući na umu da se svi zajedno nalazimo u novoj situaciji i na novom početku nakon 20 godina kontinuiteta gradske vlasti.
Otvaramo novo poglavlje u upravljanju gradom Zagrebom u kojem nas čekaju veliki izazovi – stabilizacija financija Grada, Holdinga i povezanih društava, obnova grada nakon potresa, oporavak gospodarstva i društva nakon pandemije koronavirusa; izazovi transformacije upravljačkog modela i ubrzavanje zelene tranzicije. Pred svima nama je zadatak da građanima omogućimo bolju kvalitetu usluga i više podrške kako bismo ova zahtjevna vremena prebrodili zajedno i iz njih izašli jači i bolji, kao ljudi i kao grad.
Vjerujem u vašu profesionalnost i predanost ciljevima stvaranja boljeg života za sve nas. Vjerujem da dijelimo zajedničku želju stvaranja grada 21. stoljeća, otvorenog, pravednog i zelenog grada u kojem su svi građani jednaki.
Moj tim i ja vjerujemo da je prvi preduvjet za ostvarenje navedenih ciljeva stvaranje atmosfere profesionalnosti, kolegijalnosti i uključivosti u samoj gradskoj upravi, gradskim poduzećima i ustanovama. Svi koji rade zakonito, pošteno i na dobrobit građanki i građana grada imat će svoje mjesto u gradskom sustavu.
Ovaj grad počiva na svakom komunalnom radniku, svakom radniku u kulturi, obrazovanju, zdravstvu i sektoru skrbi, svakom službeniku gradske uprave, odnosno svakom od vas koji svakodnevno osiguravate da Grad funkcionira. Kvaliteta života, razvoj i napredak ovog grada ovise o našem zajedničkom radu za kvalitetniji život svih građanki i građana Zagreba.
Danas otvaramo novo poglavlje, i pozivam vas da ono označi pozitivnu prekretnicu u priči ovog velikog, stoljetnog i divnog grada.
S poštovanjem,
Vaš gradonačelnik
Tomislav Tomašević”

Tags: ,

VEZANE VIJESTI