Neovisni novinarski portal
26.2.2024.
PROSVJED
(Bivši) novinari Glasa Istre

Pula, Trg Portarata,11 sati, subota:
Veliki prosvjed protiv otkaza novinarima Glasa Istre

(Bivši) novinari Glasa Istre

Iz Hrvatskog novinarskog društva pozivaju građane i građanke da u subotu, 19. lipnja 2021., u 11 sati dođu na Trg Portarata u Puli i podrže otpuštene novinare Glasa Istre. Na skupu će govoriti četvero otpuštenih novinara i novinarki

, predsjednik Hrvatskog novinarskog društva Hrvoje Zovko i predsjednica Sindikata novinara Hrvatske Maja Sever.

Zoran Angeleski, Danijela Bašić Palković i Borka Petrović dobili su izvanredni otkaz jer su 26. svibnja javno prosvjedovali protiv uređivačke politike glavnog urednika Glasa Istre Roberta Franka. S njima je javno prosvjedovala i novinarka Chiara Bilić, koja je na porodiljnom dopustu, i ona nije dobila otkaz.

Glavni urednik Robert Frank obračunao se izvanrednim otkazom s novinarima/kama Glasa Istre koji su javno progovorili o neprihvatljivoj političkoj pristranosti glavnog urednika i uređivačkoj politici u vrijeme predizborne kampanje u korist IDS-a ili istarskog HDZ-a, kako ga mnogi nazivaju.

Podršku novinarima danima daju brojne javne osobe, građani i udruženja, a mnogi su već najavili svoj dolazak na pulski prosvjed, pa valja očekivati oveći prosvjedni skup.

Okupljanje podržava Hrvatsko novinarsko društvo, a održava se uz  pridržavanje epidemioloških uputa Stožera civilne zaštite Istarske županije, uz nužan razmak.

#podrškanovinarimaGlasaIstre

(Bivši) novinari Glasa Istre

Tags: , , , , , , , , , , ,

VEZANE VIJESTI