Neovisni novinarski portal
3.12.2021.
hadezeov kutak / narodno zdravlje
Priča iz zadarskog kafića: Zapovjednik civilne zaštite podmirio dvije kune, a konobarica nije morala nositi masku zbog respiratornih problema

Priča iz zadarskog kafića:
Zapovjednik civilne zaštite podmirio dvije kune, a konobarica nije morala nositi masku zbog respiratornih problema

Zadarska epizoda ministra zdravstva V. Beroša (HDZ) o posjetu kafiću u kojem jedna konobarica nije nosila masku pa je on otišao demonstrativno sa štekata ostavivši navodno dvije kune manje na stolu za račun, ima nastavak. Kako piše N1, te dvije kune je platio zadarski zapovjednik civilne zaštite koju je taj ministar hitno poslao u inspekciju u taj kafić, a doznalo se i kako konobarica koja je uznemirila ministra V.B.-a nije ni morala nositi masku jer ima respiratorne probleme.

-Nakon što je ministar zdravstva Vili Beroš na društvenim mrežama u nedjelju javno obznanio da je otišao iz “jednog jadranskog kafića” zato što konobarica nije nosila masku, pojavila se informacija da tijekom tog odlaska Beroš nije u potpunosti platio račun. Račun je iznosio 22 kune, a Beroš je, navodno, ostavio 20. Iako je on to demantirao te najavio da će tužiti sve koji kažu suprotno, zapovjednik zadarske Civilne zaštite Mate Lukić rekao je da je Berošev račun podmirio – on – piše N1. 

Beroš je o incidentu u kafiću, kažu, upozorio i šefa Stožera civilne zaštite Zadarske županije Šimu Vickovića, pa su promptno na teren su izašli članovi Civilne zaštite koje je predvodio zapovjednik Mate Lukić.

Tvrdi da konobarica koja je posluživala Beroša ima liječničku potvrdu da ne mora nositi masku, a da je ostalo osoblje kafića nosilo maske.

“Obavili smo nadzor, osoblje ugostiteljskog objekta nosilo je maske, a djelatnica koja je poslužila ministra ima urednu liječničku dokumentaciju da zbog zdravstvenih razloga ne treba nositi masku. Ima respiratorne probleme. Ostalih pet djelatnika poštivalo je epidemiološke mjere”, kazao je Lukić za lokalni portal Kalelarga.info.

Kazao je da je on dodao dvije kune koje je ministar ostao dužan, a ostavio je i napojnicu.

“Istina je, platio sam preostale dvije kune i ostavio napojnicu umjesto ministra. Ostao je dužan pa su konobarice bile u strahu da će ih kazniti inspekcija”, rekao je zapovjednik zadarske Civilne zaštite Lukić.

Zadar, Narodni trg (foto TRIS/G. Šimac)

Tags:

VEZANE VIJESTI