Neovisni novinarski portal
17.10.2021.
političarenje / POLITIKA
Glavni odbor SDP-a: Raspuštene organizacije u Zagrebu i Slavonskom Brodu, smijenjeno vodstvo u međimurskoj organizaciji

Glavni odbor SDP-a:
Raspuštene organizacije u Zagrebu i Slavonskom Brodu, smijenjeno vodstvo u međimurskoj organizaciji

Glavni odbor SDP-a prihvatio je prijedlog Predsjedništva stranke i u subotu odlučio da se raspuštaju zagrebačka i slavonsko-brodska organizacija te vodstvo međimurske. Peđa Grbin ostao je na nogama i sada može nastaviti proces konsolidacije SDP-a. Završni obračun s unutarnjim oponentima komentirao je, nakon cjelodnevne online sjednice Glavnog odbora, porukom : Ako želimo mijenjati Hrvatsku, ako želimo mijenjati Zagreb, prvo moramo promijeniti sebe!  Predsjednica GO Marija Lugarić kazala je da zapravo nije bilo nikakve drame, ni žučnih rasprava, i da je vidjela puno dramatičnijih sjednica od ove.

Predsjednik  SDP-a Peđa Grbin poručio je, prenosi N1, da je SDP stranka koja se mora boriti za interese građana, a njihovo povjerenje ne može dobiti ako je podijeljena i ako se stalno bavi sama sobom.

-Kao što ne može stajati podijeljena kuća- rekao je Grbin– tako ne može stajati ni podijeljena stranka.

-Danas smo tome rekli – ne. Gotovo je bavljenje samima sobom. Od sada okrećemo stranicu i naš fokus ubuduće će biti isključivo i jedino problemi građana naše zemlje, naše općine, grada županije i to kako ćemo ih riješiti- izjavio je Grbin u obraćanju novinarima, te naglasio kako su promjene već počele u brojnim sredinama, Varaždinu, Korčuli, Makarskoj…

Za raspuštanje tijela međimurske županijske organizacije SDP-a glasala su 62 člana Glavnog odbora, 19 ih je bilo protiv  a dva suzdržana, izvijestila je javnost predsjednica GO Marija Lugarić. Za raspuštanje zagrebačke organizacije bilo je 57 članova  Glavnog odbora, 21 protiv i jedan suzdržan, a za raspuštanje slavonsko-brodske organizacije izjasnio se 61 član, dok ih se tome usprotivilo 18.

Kod rasprave o isključenju šestorice članova Glavnog odbora SDP-a, na dnevnom redu je bio samo jedan član, jer je preostalih petoro obavijestilo GO da sami istupaju iz stranke. Stoga se glasalo samo o isključenju Mladena Novaka, koji je isključen s 52 glasa „za“, devet „protiv“ i jednim suzdržanim.

Peđa Grbin (foto TRIS/G. Šimac)

Tags: , ,

VEZANE VIJESTI