Neovisni novinarski portal
27.2.2024.
izborište / POLITIKA
Škoro optužio Tomaševića i Možemo! da su aktivistička mafija!?

Škoro optužio Tomaševića i Možemo! da su aktivistička mafija!?

Miroslav Škoro je još u izbornoj noći nakon prvog kruga, dao do znanja hrvatskim građanima da je spreman boriti se za poziciju zagrebačkog gradonačelnika svim sredstvima, pa i najprljavijim. Ulazak u drugi krug obilježio je tezom o lijevo-zelenoj platformi Možemo! kao ekstremnoj desnici i zakleo se Bogu i narodu da će njihov dolazak na vlast zaustaviti. Danas o Tomislavu Tomaševiću i ljudima oko njega, poput očajnika koji se bori za život, a ne za funkciju, govori da je to cosa nostra aktivističkog djelovanja.

Reklo bi se da je Škoro  izgubio kontrolu, a nastavi li ovako, izgubit će i izbore, jer nikome nabacivanje blatom na suparnika nije sreću donijelo…

Možemo! slavi (foto Nina Đurđević)

Razjareni vuk, kamufliran u “milo moje”, praši po suparniku “sve u šesnaest”.

-Jučer sam najavio da ćemo krenuti s daljnjim razotkrivanjem svega onoga što je platforma Možemo!. Javlja nam se jako puno građana, dobivamo dopise iz kojih je razvidno da ima jako puno lažnog predstavljanja kod gospode iz Možemo!. Nisam se mislio niti sam želio baviti njima u drugom krugu. Međutim, očito je da u jednom dijelu moramo, jer će se 30. svibnja u Hrvatskoj dogoditi referendum na kojemu će građani odlučiti žele li da ih vodi jednoumlje zeleno-lijeve koalicije ili žele ipak da se dogodi nešto što se zove kohabitacija i da izaberu gradonačelnika koji dolazi iz dijametralno suprotnog političkog spektra- izjavio je danas Škoro, prenosi N1, u svome “velikom razotkrivanju” protukandidata, iako “nisam čovjek koji je sklon tome da nekoga druka”. Pozvao je Tomaševića i njegove suradnike da do ponedjeljka javno kažu koliko su novaca dobili od Bandića, a koliko, u zadnjih deset godina od hrvatske vlade, i neka objasne na što su taj novac potrošili.

-Ta platforma je izgradila političku karijeru na našem novcu. To je cijela šuma, cosa nostra aktivističkog društva koja se ispreplela na svim razinama. Uprihodili su preko 80 milijuna kuna s različitih osnova- ustvrdio je i zatražio od Ministarstva financija da se očituje zna li koliko je novca ta “družina” dobila. Ako to ne učine sami, priprijetio je platformi Možemo!, bit će prisiljen objaviti dokumente.

O kakvim dokumenima zajapureni Škoro govori vjerojatno nećemo saznati, jer je prijetnja praznom puškom i dosad bila Škorin modus operandi u politici. U kampanji je, kako je poznato, angažirao agenciju koja je slala difamatorne poruke građanima o njegovim protukandidatima i uvjeravala ih zašto za njih ne trebaju glasati. Kad se razotkrilo tko je angažirao takvu suspektnu agenciju za vođenje prljave kampanje, Miroslav Škoro se poklopio ušima i hinio da o tome ništa ne zna. Sada, pak, svoga suparnika i njegove suradnike naziva aktivističkom mafijom. I očekuje povjerenje građana za upravljanje glavnim gradom Hrvatske? Zar stvarno do pobjede kani blatom, govorom mržnje i prljavim podmetanjima? Ako ima bilo kakve diskreditirajuće dokumente o platformi Možemo! zašto s njima ne izađe u javnost umjesto što kontaminira javni prostor pljuvanjem, ( zasad ) bez pokrića, računajući da će ponešto hračke ipak ostati na Tomaševićevom obrazu? No, njegov zbog toga neće biti čišći…

S druge strane, Tomislav Tomašević na sve Škorine optužbe i prozivke, javlja N1, odgovara : Ako ne mogu izdržati ove napade, bolje da se nisam kandidirao!.

Ni u prvom krugu, kako je rekao, nije se bavio svojim protukandidatima, nego problemima i rješenjima. To je, kaže, radio i kao saborski zastupnik i to namjerava i kao gradonačelnik.

-Ako ne mogu izdržati ovakve napade sljedećih tjedan dana-bolje da se ne kandidiram. Ono što nas čeka sljedeće četiri godine je planina problema, pritisaka i razrješavanja interesne klike koja je zarobila ovaj grad. Spreman sam, možemo izdržati ovakve napade, to je hrpa lažnih vijesti, napada, optužbi, kopa se po široj i daljoj obitelji, ali mislim da je građanima Zagreba dosta takve huškačke retorike, da neće nasjesti na nju i da žele da se počnu rješavati problemi- uzvratio je Tomašević na bujicu Škorinih optužbi i insinuacija.

A što se financija tiče, ponovio je kako se platforma Možemo! finacira iz proračuna i donacija. Posebno je ponosan, kako je rekao, što im je jako puno građana dalo male donacije,” što znači da su građani uz nas”. Možda bi trebalo pitati Škoru, dodao je, kako to da je u izvješću o financiranju kampanje napisao da nije potrošio ni kune, a njegovi plakati su bili po Zagrebu.

Kruna ovog predizbornog blaćenja i diskvalificiranja neistomišljenika ipak dolazi od bivšeg Škorinog pajdaša, odmetnutog Milana Vrkljana, koji je danas za N1 televiziju, uz ostalo, izjavio da je platforma Možemo! projekt HDZ-a , da su to zapravo sestrinske stranke i ta suradnja datira još od Ive Sanadera.  Sanader je na vrhuncu  moći htio mijenjati HDZ, pokrenuo je kampanju financiranja civilnih udurga, i svi ljudi oko Tomaševića su prošli inkubator HDZ-a, kroz razne udruge, i sve je to HDZ financirao. Vidjet ćete nakon izbora, poručio je Vrkljan, tko je Plenkoviću pravi partner- izrecitirao je Vrkljan.

Tags: , , ,

VEZANE VIJESTI