Neovisni novinarski portal
24.9.2023.
IZDVOJENO / POLITIKA / prodaje se
General Čermak kupuje propale, zapuštene nekretnine Kerum d.o.o. u stečaju…

General Čermak kupuje propale, zapuštene nekretnine Kerum d.o.o. u stečaju…

Imovina Željka Keruma je na bubnju- u stečaju, a dvije njegove nekretnine ovih je dana kupio umirovljeni general i poduzetnik, bivši vlasnik Croduxa, Ivan Čermak. Riječ je o nekadašnjem kultnom zagrebačkom restoranu Šumski dvor i kinu Central, što je generala stajalo 19 milijuna kuna. Kerumov dug se inače računa u milijardama ( 1,7 milijardi kuna), što Žele objašnjava svojim kockarskim duhom ( ?! ) 

Željku Kerumu ovo trenutno i nije najuspješnije razdoblje u životu. Na izborima je propao, ali tu se još nada biti neki faktor u sprezi sa HDZ-om kao i dosad. Poslovno je, međutim, doživio potpuni krah. Njegova je tvrtka u stečaju, a vjerovnici od Kerum d.o.o. potražuju čak 1,7 milijardi kuna, u čemu je i dug prema državi. Unatoč tome, ili baš zato, Željko Kerum se pokušao ponovo domoći pozicije splitskog gradonačelnika, ne bi li političkim utjecajem pokušao sanirati svoje potpuno polovno posrnuće.

Tvrtka Distentus, umirovljenog generala Ivana Čermaka, piše Dalmatinski portal, novi je vlasnik dvije nekretnine tvrtke Kerum d.o.o. u Zagrebu. Čermak je u elektronskom nadmetanju dao jedini ponudu za bivše kino Central i restoran Šumski dvor. Obje nekretnine stajale su generala ukupno 19 milijuna kuna, od čega je 7,5 milijuna za kino u Petrinjskoj ulici i 11,5 za poslovnu zgradu i dvorište površine 1.177 metara kvadratnih na adresi Gornje Prekrižje 2.

Nadmetanje je zaključeno 18. svibnja, a Čermakova tvrtka predala je ponude 13. svibnja, tri dana uoči izbora na kojima Željko Kerum nije ostvario svoj “strateški cilj”- ulazak u drugi krug.

Umirovljeni general i poduzetnik nakon prodaje Croduxa slovenskom Petrolu, najavljuje kako će od kina Central napraviti vrhunski klub na razini elitnih europskih, jer mu je dosta turbo-folk okupljališta u Zagrebu, a restoranu Šumski dvor obećava vratiti staru slavu. Uostalom, kako je izjavio, u tu se akviziciju upustio više iz sentimenta nego zbog eventualne profitabilnosti njegovih novih poslovnih projekata.

Čermak i Kerum već su poslovali, kad je prije godinu dana Žele generalu prodao svoju jahtu. Kako je krenulo, tko zna od silne imovine “na dug” što će još “pasti” u ruke poduzetnog generala i bivšeg “naftaša”. A Žele, bogme, ima itekako što prodati…

Tags: , , , ,

VEZANE VIJESTI