Neovisni novinarski portal
21.1.2022.
crovid
Ilustracija

130 lažnih svatova na lažnom vjenčanju bez maski pije, pleše, jede i navodno se zabavljaju

Ilustracija

Večeras se 130 tzv. svatova bez maski i distance zabavlja, jede, pije i pleše i skakuće uz živu glazbu u jednom zagrebačkom restoranu – održana je tzv. ‘probna svadba’, kako bi se utvrdilo je li takva događanja  šire zarazu, što će se znati za sedam dana kada će svi uzvanici biti testirani, javlja Hina. Ovakav scenarij nije bilo moguće očekivati niti u serijalu Montyja Pytona, no čini se kako je to današnja realnost.

Svadbu u restoranu Golf klubu Riverside, kao i poslovni domjenak-večeru dva dana ranije, organizirala je Nezavisna udruga ugostitelja, uz podršku Nacionalnog stožera civilne zaštite i HZJZ-a kao tzv. pilot projekt, kojim se pokušava i otvoriti mogućnost za otvaranje ugostiteljstva i ostalih industrija, uz poštivanje određenih uvjeta koje će definirati Stožer CZ, kako kažu.

Za razliku od domjenka prije dva dana, čiji su sudionici bili ranije cijepljeni protiv covida, i to s s dvije doze, na večerašnjoj ‘probnoj svadbi’ su bili uzvanici (poznanici organizatora, ugostitelji i drugi) iz različitih skupina tj. oni koji su dva puta cijepljeni, oni koji su testirani dan ranije PCR testom te oni koji su unutar šest mjeseci preboljeli covid.

“Očekujemo kako će testovi za sedam dana pokazati da nema prijenosa zaraze i da rezultate testiranja objavi Stožer civilne zaštite, a ako će sve biti u redu vjerujemo da bi se i mjere za ugostiteljstvo, event i glazbenu industriju mogle popustiti”, kazala je predsjednica Nezavisne uduge ugostitelja Žaklina Troskot.

Goste na svadbi zabavljao je bend Prava stvar, koji po riječima frontmena Dalibora Medvedca, postoji i svira 20 godina, a sada nisu nastupali od rujna 2020., i otkazano im je u oko godinu i više dana pandemije oko 50 svadbenih i drugih događanja. Zbog toga su im, žale se,  prihodi pali za oko 80 posto, i u pitanje došla egzistencija njihovih obitelji jer neki od njih i nemaju druge poslove.

Organizatori se nadaju da će sve proći dobro i da je i ovo ‘put povratka’ na slično onome prije pandemije.

Gosti su rekli da su uzbuđeni i sretni što su na tom događanju i što se mogu zabaviti nakon dugo vremena na takvom mjestu.

Zasad nemamo informaciju kakva je bila svadbena torta, je li janjetina bila preslana, je li se plesao ‘vlakić’, jesu li se svirale standardne poskočice, te tko su uopće lažni maldenci, te kumovi itd.

Ilustracija

Tags:

VEZANE VIJESTI