Neovisni novinarski portal
28.7.2021.
POLITIKA
Tonči Restović (foto TRIS/G. Šimac)

Tonči Restović (SDP):
Nakon izbora ćemo uvesti besplatne dječje vrtiće u Šibeniku

Tonči Restović (foto TRIS/G. Šimac)

 Tonči Restović, SDP-ov kandidat za gradonačelnika Šibenika obećao je kako će dječji vrtići biti besplatni za roditelje nakon što on pobjedi na izborima. Naime, Grad Šibenik bi za takvo što trebao izdvojiti oko 10 milijuna kuna godišnje, a taj bi se novac mogao izdvojiti iz nekoliko stavki u proračunu, ustvrdio je Restović.

– Problematika dječjih vrtića je nešto na što Grad ima 100 posto utjecaja, to je jedino gradsko, a meni je najveći problem što aktualna šibenska administracija ni ne razmišlja što da napravi s njima. Vi danas imate nekoliko gradova u Hrvatskoj s besplatnim vrtićima što bi zapravo trebalo tako biti. Mogu odmah reći da ćemo nakon izbora, kad dobijemo povjerenje građana, uvesti besplatne vrtiće – rekao je T. Restović.

Tonči Restović (foto TRIS/G. Šimac)

Restovićev plan je sljedeći: nakon što osvoji vlast bi prve dvije godine u vrtićima roditeljima naplaćivali isključivo hranu, i to 13 kuna dnevno, i to samo onim danima kada dijete pohađa vrtić. To bi značilo da bi roditelji čije dijete ide 20 dana mjesečno u vrtić isti plaćali 260 kuna mjesečno. No do kraja mandata bi uspostavili potpuno besplatnu uslugu, obećava.

– To je jedna od najboljih demografskih politika, najbolja socijalna mjera, jer na taj način ćemo omogućiti mladim obiteljima da ostaju u Šibeniku i da ne traže posao negdje drugdje, a u krajnjem slučaju da dovedemo i nove mlade i nove obitelji u naš grad. Postojeća vlast živi i radi u četiri zida bez razgovora s ljudima i tako ne može vidjeti  što točno treba građanima ovog grada za poboljšanje kvalitete života – kazao je Restović.

Tonči Restović (foto TRIS/G. Šimac)

 

Tags: , , , ,

VEZANE VIJESTI