Neovisni novinarski portal
21.6.2021.
(NE)ZANIMLJIVOSTI
Podravka priopćila priopćenje o Vegeti s Plenkovićevom glavom – ne zna se postoje li i Vegete s Karamarkom, Oreškovićem, Sanaderom…

Podravka priopćila priopćenje o Vegeti s Plenkovićevom glavom – ne zna se postoje li i Vegete s Karamarkom, Oreškovićem, Sanaderom…

Kada se sa srcem kuha, kuha se Podravka juha – stari je Podravkin reklamni slogan. Već se lijepo  zakuhalo u Podravci, a nova predsjednica Uprave tog  poduzeća  Martina Dalić tek što je stigla. Naime, u javnost je lansirana nekima šokantna fotografija redizajnirane vrećice najpoznatijeg Podravkinog začinskog proizvoda Vegete, to jest mješavine soli i mljevenog sušenog povrća.

Na toj plavoj vrećici je umjesto prepoznatljivog standardnog lika nasmiješenog simpatičnog kuhara s kuharskom kapom i brčićima umontirana to jest uglavljena glava Andreja Plenkovića, predsjednika HDZ-a. Mnogi su se zgrozili jer su pomislili kako je riječ o trajnoj promjeni dizajna i vizualnog identiteta Vegete. Drugi su pak bili šokirani jer su u tome vidjeli ljigavi uvlakačko-ulizivački potez Podravke prema jednom vladajućem političaru.

Andrej Plenković i redizajnirana Vegeta s Plenkovićevom glavom

Sve se to nekako poklopilo s dolaskom Martine Dalić na čelo tvornice te slane praškaste tvari, tj. Vegete. Neki su se zapitali i je li posrijedi uobičajeni postupak Podravkine uprave i u prijašnjim godinama. Odnosno, je li isto tako vrećicu Vegete sa svojim likom dobio i Tomislav Karamarko, građevina Tihomir Orešković, doktor Ivo Sanader, Jadranka Kosor, Zoran Milanović i da dalje ne nabrajamo.

Zasad se to ne zna, no zna se kako je Podravka prije nekoliko sati osjetila kako javnosti treba poslati priopćenje o vrećici-slučaju Vegete s likom Andreja Plenkovića. Začinjeno priopćenje prenosimo u nastavku, skuhano je i spremno za čitanje:

“U sklopu kreativnog koncepta za potrebe promotivne kampanje povodom obilježavanja 60. godišnjice Vegete, kreativni tim Podravke i agencija Bruketa&Žinić&Gray osmislili su mogućnost tiska posebnih izdanja Vegete s personaliziranim printom različitih ljudi.

Povodom medijskih objava o poklonu koji je svojedobno uručen predsjedniku Vlade Andreju Plenkoviću, naglašavamo kako je prigodom posjeta predsjednika Vlade Andreja Plenkovića sa suradnicima 22. kolovoza 2019., tadašnji predsjednik Uprave Marin Pucar poklonio premijeru upravo takvo izdanje Vegete s vlastitom fotografijom, kao simboličnu gestu povodom velike obljetnice najpoznatijeg hrvatskog izvoznog proizvoda.

Fotografije s navedenog događanja objavili smo u našem internom glasilu, koje distribuiramo zaposlenicima i šaljemo na kućne adrese umirovljenika.

Koncept personalizirane Vegete bio je isključivo integralni dio slavljeničke kampanje, te je u godini 60. obljetnice Vegete isti promotivni proizvod s personaliziranom fotografijom uručen i drugim gostima i poslovnim partnerima Podravke”

To znači da kod kuće Vegetu sa svojom glavom možda ima i Kolinda G.K., Tomislav Ćorić, Damir Krstulović, Gabrijela Žalac itd.

  • Tako ukusno da ne možeš držati jezik za zubima – što bi rekla jedna lanjska reklama za Vegetu.

Stari dobri dizajn Vegete

Tags: , ,

VEZANE VIJESTI