Neovisni novinarski portal
6.12.2021.
POLITIKA
P. Matić: “HDZ-ovci se klanjali i ljubili prsten Glogoškom, Klemmu i ekipi, a sad govore o govoru mržnje”

P. Matić:
“HDZ-ovci se klanjali i ljubili prsten Glogoškom, Klemmu i ekipi, a sad govore o govoru mržnje”

Bivši ministar branitelja, zatočenik četničkih logora u Domovinskom ratu, a danas SDP-ov europarlamentarac Predrag Fred Matić bio je gost Novog dana N1 Televizije. Komentirao je, između ostaloga, i predstojeće lokalne izbore, slučaj riječkog kafića Three Monkeys i govor mržnje te cijepljenje i isporuku cjepiva.

Sporija od očekivanog isporuka cjepiva je veliki problem o kojem se u Bruxellesu svakodnevno raspravlja, kaže SDP-ov europarlamentarac Predrag Matić.

“Netko je zabrljao u procesu, od nabave do isporuke. Netko će za to morati odgovarati”, ističe.

Komentirajući slučaj riječkog kafića Three Monkeys čiji je vlasnik kazao da HDZ-ovci nisu dobrodošli, što je predsjednik Vlade i šef HDZ-a Andrej Plenković okarakterizirao kao govor mržnje, Matić podsjeća na događaje od prije pet, šest godina i šator u Savskoj.

“Ako su HDZ-ovci u ičemu majstori, onda su majstori u politici ‘drž’te lopova’. Svi ti ljudi koji su prije pet, šest godina podržavali šatoraše, dolazili u Savsku, ljubili prsten Glogoškom, a među njima je naravno bio premijer Plenković, svi viđeniji HDZ-ovci i crkveni vjerodostojnici i ona tzv. predsjednica. Svi su bili tamo i klanjali se Glogoškom, Klemmu i ekipi i oni sada govore o govoru mržnje”, oštar je Matić.

“Ovo je Plenkoviću došlo kao kec na desetku da skrene pozornost s mnogih pitanja. Kad bi to bio najveći problem u Hrvatskoj, onda bi Hrvatska bila sretna zemlja. Kad je bio u šator onda je to bilo jedno. I kada je drečao protiv nenarodne vlasti, legalno izabrane na demokratskim izborima. A sada se stvara žrtva od njih i maltene svaki restoran ih želi ubiti”, dodaje.

Osvrnuo se i na izjavu HDZ-ovca Maria Kapulice koji se boji da djecu HDZ-ovaca sutra možda neće pustiti u tramvaj: “Neće gospodine Kapulica, svi vozači tramvaja su ili u HDZ-u ili Bandićevoj stranci, prema tome može samo nekoj drugoj djeci biti zabranjen ulazak u tramvaje”, kaže Matić.

“Prije šest godina mene i GlavaševićaNađ, godinu i pol dana čuvala i pratila policija. Tada je to bilo sve okej. Sad je to pobuna, Plenkovića žele ubiti. Majstori su u tome da okrenu situaciju, to im se treba priznati”, kaže Matić Fred Predrag. 

Tags: , , , , , ,

VEZANE VIJESTI