Neovisni novinarski portal
14.6.2021.
vremeplovak
Luka Burilović 2013.g. (foto HDZ)

Luka Burilović s mjesečnim primanjima od 60-ak tisuća kuna je 2013. g. kao šef vinkovačkog HDZ-a govorio:
Treba čim prije promijeniti nenarodnu, neokomunističku vlast! 

Luka Burilović 2013.g. (foto HDZ)

U našoj rubrici Vremeplovak u kojoj ćemo se povremeno podsjećati nekih ranijih riječi i djela političara, dužnosnika i ostalih javno (ne)zanimljivih osoba danas iz sjećanja vadimo riječi aktualnog predsjednika Hrvatske gospodarske komore Luke Burilovića. Istoimeni Luka Burilović je na dan 17. prosinca 2013. godine bio predsjednik Gradskog odbora HDZ-a Vinkovaca, a tada je proslavljena 24. obljetnica osnutka HDZ-a za bivšu općinu Vinkovci.

Okupilo se tamo ondašnje (kiselo) vrhnje HDZ-a jer je to ujedno bilo i predizborni skup pa su se u svojim govorima izražavali Tomislav Karamarko, tadašnji predsjednik te stranke, te dakako, notorni V. Šeks, i ostali koje sad nećemo nabrajati.

Hadezeovci s rukama na srcima 2013. godine u Vinkovcima (foto HDZ)

I vinkovački HDZ-pijetao Luka Burilović koji je danas u središtu interesa javnosti jer je otkriveno kako mjesečno na ime HGK plaće i brojnih naknada u nadzornim, upravnim i drugim odborima u nizu poduzeća mjesečno prima više od 60 tisuća kuna (poveznica Index).

Burilović na to danas kaže kako ‘to možda za nekoga izgleda jako puno’.

A sedam godina ranije…

– Stvorili smo ne drugi, ali drukčiji HDZ, koji se vratio svojim korijenima. Neki od naših bivših članova opravdano su pred licem pravde, ali zbog njih nitko ne smije prozivati i blatiti cijeli HDZ! Kao što to u svojoj nemoći i panici čini ova vlada, koja se prema Slavoniji ponaša poput maćehe. Nužni su prijevremeni parlamentarni izbori, treba čim prije promijeniti nenarodnu, neokomunističku vlast! – grmio je 17.12.2013. Burilović Luka, kako je izvjestio HDZ.  

Luka Burilović 2013.g. (foto HDZ)

 

Tags: , , , ,

VEZANE VIJESTI