Neovisni novinarski portal
24.1.2022.
(NE)RED / divljaštvo / POLITIKA
Kamenovane prostorije zadarskog SDP-a: Smetamo! Smetat ćemo i dalje!, poručuju SDP-ovci…

Kamenovane prostorije zadarskog SDP-a:
Smetamo! Smetat ćemo i dalje!, poručuju SDP-ovci…

Vandalizam u Zadru. Nepoznati počinitelji , u noći sa srijede na četvrtak , bacili su dva kamena na prostorije zadarskog SDP-a,  na Trgu pet bunara, i razbili stakla na prozorima. Kamenje je uletjelo u konferencijsku dvoranu, a materijalna šteta, javlja Zadarski.hr , nije velika. Policija je u četvrtak ujutro obavila očevid na mjestu događaja. Očigledno je kampanja za lokalne izbore počela, komentirali su iz SDP-a. Smetamo… 

-Smetamo. Smetat ćemo i dalje. Još jače, još više! Doviđenja do oslobođenja!, oglasili su se SDP-ovci  kratkom objavom  na Twitteru.

Na incident su priopćenjem  i osudom reagirali i predsjednici županijskog  i gradskog HDZ-a, Božidar Kalmeta i Šime Erlić. U priopćenju se kaže:

Hrvatska demokratska zajednica Grada Zadra i Zadarske županije najoštrije osuđuju vandalski čin bacanja kamena i razbijanja stakla na prostorijama zadarskog SDP-a. Iako smo mi i SDP politički konkurenti, vjerujemo da dijelimo zajedničke vrijednosti prema kojima je bilo kakav oblik nasilja apsolutno neprihvatljiv. Sličan incident s razbijanjem stakala dogodio se prije nekoliko godina na našim stranačkim prostorijama. Da su naši politički suparnici tada uputili jasnu i iskrenu osudu tog čina, mi bismo je svakako pozdravili.

Istovremeno, osuđujemo izjavu čelnika zadarskog SDP-a Daniela Radete koji je na vrlo perfidan i bezobrazan način prozvao našu stranku povezavši je s incidentom. Mi u HDZ-u snage sa Socijaldemokratskom partijom odmjeravamo u “političkom ringu” gdje ih redovno pobjeđujemo, a tako će biti i na predstojećim lokalnim izborima, bez obzira što neće imati niti vlastitog kandidata za gradonačelnika.

Očito mentalni sklop novih generacija zadarskih SDP-ovaca prati praksu svojih prethodnika vođenih onom “kadija te tuži, kadija ti sudi”, dok mi u HDZ-u vjerujemo nadležnim policijskim organima da, bilo pomoću nadzornih kamera ili putem neovlaštenih snimaka drona predsjednika GO SDP-a, utvrde činjenično stanje i počinitelja/e- poručili su Kalmeta i Erlić.

Događaj je na svoj karakterističan način komentirao na Facebooku i Marko Vučetić, s kojim SDP pregovara kao s mogućim kandidatom socijaldemokrata za zadarskog gradonačelnika. 

Evo što je napisao o kamenovanju prostorija zadarskog SDP-a :

-U noći sa srijede na četvrtak kamenovani su prozori na prostorijama zadarskog SDP-a. Zanimljivo je priopćenje koje potpisuju Kalmeta i Erlić.

Više puta sam govorio da svatko ostavlja antropološki trag u govoru i pismu. U HDZ-ovom priopćenju se SDP-u spočitava da na predstojećim lokalnim izborima neće imati vlastitog kandidata, te se naglašava kako je HDZ uvijek pobjeđivao SDP. Dakle, budući da SDP sada nema vlastitog kandidata, HDZ će sada izgubiti izbore u Zadru, a u pobjedi će sudjelovati i SDP, ali ne samo i isključivo SDP.

Sinoć sam bio u tim prostorijama, razgovarali smo o izborima. Danas imamo priopćenje HDZ-a o SDP-u bez vlastitog kandidata i razbijene prozore.

Svatko tko govori ili piše, u govoru ili pismu otkrije više od onoga što je namjeravao. To je jednostavno tako. Svatko u jeziku ostavlja trag. Zato jezik i razotkriva. PR agencije služe da sakriju strah, nesigurnost i tjeskobu. Predlažem Kalmeti i Erliću, budući da ne poznaju magiju riječi, da im priopćenja pišu isključivo pr stručnjaci. Ovako će ih jezik potpuno ogoliti- poručio je Vučetić.

      Foto: Zadarski.hr

 

Tags: , , , , ,

VEZANE VIJESTI