Neovisni novinarski portal
18.5.2021.
hadeze kutak / POLITIKA
Žarko Tušek podnio ostavku na dužnost predsjednika krapinsko-zagorskog HDZ-a

Žarko Tušek podnio ostavku na dužnost predsjednika krapinsko-zagorskog HDZ-a

Žarko Tušek je podnio ostavku na dužnost predsjednika krapinsko-zagorskog županijskog odbora HDZ-a, javlja N1, što je posljedica afere u kojoj se našao nakon objave audio zapisa njegovog razgovora s nezavisnim vijećnikom iz Oroslavlja, Viktorom Šimunićem, kojim je diskreditiran zbog pokušaja podmićivanja vijećnika u zamjenu za potporu HDZ-u na lokalnim izborima. No, Tušek, zasad, ostaje saborski zastupnik.

-Ova ružna epizoda, koja je protuzakonitim snimanjem došla u javnost, je teški udar za HDZ i upravo zbog toga, nakon devet godina koliko vodim zagorski HDZ, odlučio sam podnijeti ostavku na mjesto predsjednika krapinsko-zagorskog HDZ-a- rekao je Tušek na konferenciji za novinare, održanoj u četvrtak, u sjedištu krapinsko-zagorskog HDZ-a u Krapini.

Svjestan je, kako je kazao, da je postao uteg stranci uoči lokalnih izbora, kada napokon HDZ ima šansu dobiti župana u Krapinsko-zagorskoj županiji,  pa na ovaj način želi pomoći HDZ-u da osvoji izbore u  Zagorju, te ostaje stranci i dalje na raspolaganju svojim znanjem i iskustvom.

Ponovo je ustvrdio da je inkriminirani sastanak inicirao Viktor Šimunić, koji ga je nezakonito snimao, radi čega če zadovoljštinu tražiti na sudu, jer je tim postupkom nanio veliku štetu njegovom ugledu, njegovoj obitelji, njegovim stranačkim kolegama i stranci.

– Na neki se način želim ispričati dijelu ministara- izjavio je, pokušavajući neutralizirati svoje opaske o “nedoraslim ministrima kojih bi bar pola trebalo prebrisati”, te ustvrdio kako poštuje svakog čovjeka i kolegu i “oduševljen je njihovim uspjesima”. Ne misli da su mu opservacije o ministrima presudile, a Plenković mu to u razgovoru nije ni spomenuo, rekao je.

Razgovarao sa šefom HDZ-a Andrejem Plenkovićem o tome što je u ovakvoj situaciji oportuno, razgovarali su, kazao je, i o medijskoj hajci koja se protiv njega kao čovjeka vodi. Žao mu je što ga mediji ovako tretiraju nakon njegovog ukupnog životnog puta.

Ako ga iz USKOK-a pozovu, odazvat će se na razgovor, no dosad ga nitko iz nadležnih službi nije kontaktirao. Zastupničku funkciju je sam osvojio i zato ostaje i dalje u Saboru gdje će se nastaviti boriti za svoje Zagorje-poručio je Tušek.

Tags: , , ,

VEZANE VIJESTI