Neovisni novinarski portal
29.7.2021.
crovid
„COVID-kriza: Preživjeti i živjeti“: Forum o tome kakvo nam je mentalno zdravlje, kako se s ovom krizom nose djeca i mladi…

„COVID-kriza:
Preživjeti i živjeti“:
Forum o tome kakvo nam je mentalno zdravlje, kako se s ovom krizom nose djeca i mladi…

 Za otprilike dva sata , 4.prosinca 2020. u 11 h, u Novinarskom domu u prostorijama Hrvatskog sdruštva u Zagrebu (Perkovčeva 2) započnje Forum – rasprava s naslovom: „COVID-kriza: Preživjeti i živjeti“.

Dakako, zbog sveopće nevolje uzrokovane koronavirusom i pratećim zbivanjima, ova će se rasprava presiti uživo (online) putem uinternetskih stranica Facebooka Friedrich Ebert StiftungaHND-a i SNH.

-Kakvo je mentalno zdravlje nacije, kako se građani nose s COVID-krizom, kako deficite zdravog funkcioniranja društva podnose djeca i mladi, kako percipiramo stanje društva u kojem živimo? 

To su neka pitanja su to na koja će u petak, 4. prosinca 2020. na Forumu u Novinarskom domu „COVID-kriza: Preživjeti i živjeti“ odgovore pokušati dati dr. sc. Dinka Čorkalo Biruški s Odsjeka za psihologiju Filozofskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu, dr. sc. Boris Jokić s Instituta za društvena istraživanja u Zagrebu i Ella Selak Bagarić iz Poliklinike za zaštitu djece i mladih grada Zagreba.

Forum se otvara predstavljanjem istraživanja „Preživjeti i živjeti: Hrvatsko društvo u vrijeme koronakrize“ ekipe psihologa, sociologa i politologa, odnosno Dinke Čorkalo Biruški, Margarete Jelić, Ive Kapović, Nikole Bakete, Koste Bovana, Francesce Dumančić, Marka Kovačića, Ivana Tomića, Mirjane Tonković i Ene Uzelac.

Istraživanje je nastalo u okviru istraživačkog projekta (Ponovo) gradeći društvo: Longitudinalno istraživanje društvenog oporavka nakon korone u općoj populaciji Hrvatske koji je financirala Hrvatska zaklada za znanost.

Riječ je o trećem u seriji razgovora u Novinarskom domu koje zajedno organiziraju Zaklada Friedrich Ebert i Hrvatsko novinarsko društvo u suradnji sa Sindikatom novinara Hrvatske. 

Forum dakle počinje u 11 sati, a moderirat će ga Domagoj Novokmet, novinar N1 televizije.

Novinari, snimatelji i fotoreporteri su dobrodošli, a ostali će ga moći pratiti uživo na Facebook-stranicama Friedrich Ebert StiftungaHND-a i SNH.

Tags: , , , , ,

VEZANE VIJESTI