Neovisni novinarski portal
21.6.2021.
BANDIĆGRAD
Tomislav Tomašević

Tomašević kazneno prijavio Bandića zbog Žičare Sljeme

Tomislav Tomašević

Tomislav Tomašević podnio je kaznenu prijavu protiv Milana Bandića. Saborski i zagrebački zastupnik koji na idućim lokalnim izborima namjerava postati gradonačelnikom Zagreba DORH-u je prijavio aktualnog vladara glavnog grada zbog zlouporabe položaja i ovlasti, primanja mita i počinjenja kaznenog djela u sastavu zločinačkog udruženja, vezano uz gradnju Žičare Sljeme.

Tomašević je podnošenju kaznene prijave izvijestio na konferenciji za medije platformi Zagreb je NAŠ! i Možemo! na kojoj je napomenuo kako je ‘najskuplja žičara u Europi ujedno i HDZ-ova žičara’, te da Žičara Sljeme ‘nije samo Bandićeva, nego je i žičara Andreja Plenkovića. Rekao je i kako bi DORH i USKOK trebali djelovati po službenoj dužnosti, na temelju sedmosatnog videa koji je medijima poslao i na YouTubeu objavio nepoznati autor, tzv. Konspirator, ali da kaznenu prijavu podnosi ‘kako se nitko ne bi pravio blesav, i kako bi on kao prijavitelj bio izviješten o nalazima’.

Naveo jeTomašević i kako je potpuno uvjeren da Žičara Sljeme nije projekt za dizanje izletnika na Sljeme, nego za dizanje novca koji će biti iskorišten za ilegalno financiranje kampanje Milana Bandića na sljedećim lokalnim izborima. -Unatoč tome što je podnošenje kaznenih prijava protiv Milana Bandića Sizifov posao, budući da sudski postupak u Aferi Agram traje sedam godina, mi podnosimo ovu prijavu jer DORH i USKOK imaju apsolutnu dužnost reagirati i raščistiti ovo što prije, kako ne bi utjecalo na izbore iduće godine – rekao je Tomašević.

Skrenuo je pozornost i na činjenicu da je tvrtka GIP Pionir, ‘preko koje se izvlači 89 milijuna kuna u ovom projektu’, gradila i zgradu u kojoj Milan Bandić živi. Osim toga, istaknuo je i da je Milan Bandić kao koordinatora tima cijele gradske uprave i gradskih tvrtki za izgradnju žičare, još 2016. godine imenovao člana glavnog odbora svoje stranke, Vladimira Gruborovića. -Ovo je više nego dovoljno indicija, a u videu je objavljeno i dovoljno dokaza i dokumenata, ali ako problem Milana Bandića ne riješe institucije, to će sigurno napraviti građani na sljedećim izborima“, zaključio je Tomašević.

Tags: , , , , , , ,

VEZANE VIJESTI