Neovisni novinarski portal
19.4.2024.
DJEČICA
Nasmijana obitelj (foto pixabay)

Ardura:
Tate i mame dođite i besplatno doznajte kako se djeca odgajaju s osmijehom

Nasmijana obitelj (foto pixabay)

Mogu li djeca odrastati bez trauma uzrokovanih roditeljskim ‘odgojem’ koji sadrži viku, galamu, ponižavanje, a nerijetko i batine? Je li ‘batina iz raja izašla’ kako kaže narodna ‘mudrost’ koja to nije? Je li tzv. tradicionalni odgoj koji je podrazumijevao kažnjavanje i zbog najmanjih dječjih neposluha ispravan? Naravno da nije, ali mnogi današnji roditelji najčešće nesvjesno oponašaju nasljeđene negativne ‘odgojne’ obrasce svojih roditelja. No može se i drugačije, a kako… to znaju u šibenskoj Udruzi Ardura.

– Tate i mame, Udruga Ardura i ove godine organizira ciklus radionica “Odgoj s osmijehom”. Radionice se namijenjene SVIM zainteresiranim roditeljima, bez obzira na dob djece. Uz stručno vodstvo psihologinje i socijalne radnice, na radionicama će se razgovarati o komunikaciji s djecom, postavljanju granica, samopoštovanju djece i sličnim temama o roditeljstvu u ovim, za sve, izazovnim vremenima – vele u Udruzi Ardura.

Radionice će se održavati utorkom, počevši od 17.11. u 16:00 – 17:30 u Narančastoj zgradi na šibenskom Banju na adresi Prilaz tvornici 41, dakako poštujući sve propisane preporuke epidemiologa. Zainteresirani roditelji mogu se prijaviti u inbox Facebook stranice Udruge Ardura ili na mail udruga.ardura@gmail.com, pri čemu treba navesti ime i prezime, te kontakt telefon.

-Broj prijava je ograničen. Provođenje radionica financira Grad Šibenik, te su one za polaznike besplatne -vele u Arduri, tako da tate i mame ne moraju potrošiti ni kune kako bi doznali kako svojoj djeci omogućiti sretnije i veselije odrastanje, a sebi ležernije roditeljovanje bez dernjave po kući.

Nasmijana obitelj (foto pixabay)

Inače šibenska Udruga Ardura osnovana je 2009.g. sa svrhom provođenja psihosocijalnih, preventivnih i tretmanskih programa za djecu, mlade, roditelje i obitelji., te već godinama provodi niz korisnih aktivnosti.

Jedan od sličnih je i Škola za roditelje, projekt preventivno-edukativnog karaktera. Uključuje interaktivne radionica za grupe roditelja na kojima se obrađuju različiti sadržaji sa svrhom unaprjeđenja roditeljskih vještina.

Otvorena je za sve motivirane roditelje koji žele naučiti više o svom odnosu s djetetom, o adekvatnoj komunikaciji i boljim obiteljskim odnosima, za roditelje koji imaju poteškoća u odnosu prema djetetu, ali i za one koji tek planiraju biti roditelji i žele naučiti nešto više prije ove važne životne uloge.

Otac i sin (foto pixabay)

Teme koje se obrađuju odnose se na komunikaciju u obitelji, obiteljska pravila, roditeljski stilovi, usmjeravanje ponašanja djece, potrebe djece i roditelja, ali i teme koje zanimaju same sudionike škole.

Inače, za one koji možda ne znaju što znači riječ ‘ardura’ evo pojašnjenja: ardura je ono slikovito svjetlucanje mora noću, fosforesciranje mora i planktona ili ‘planktonsko svjetlucanje mora tijekom noći kad nema mjesečine‘, prema objašnjenju o izrazima koji se koriste na otoku Ravi koje je priredio Ivan Božin. 

Majka i dijete (foto pixabay)

Tags: , , , ,

VEZANE VIJESTI