Neovisni novinarski portal
3.12.2021.
stožeralije
Ilustracija: Neko dijete je na testu napisalo 'Štožer' umjesto 'stožac' (foto Facebook)

Pooštravanje ili otupljivanje:
Sastanak Stožeraša s ‘predstavnicima glazbene industrije i ugostiteljstva na temu poduzimanja daljnjih mjera’

Ilustracija: Neko dijete je na testu napisalo 'Štožer' umjesto 'stožac' (foto Facebook)

– Obavještavamo Vas da će se sastanak Stožera civilne zaštite Republike Hrvatske s predstavnicima glazbene industrije i ugostiteljstva na temu poduzimanja daljnjih mjera i aktivnosti vezanih za borbu protiv širenja koronavirusa održati  2. listopada u 10,00 sati u Sportskoj dvorani Nastavnog nacionalnog središta Ravnateljstva civilne zaštite, Ksaverska cesta 113. Izjave za medije su predviđene nakon sastanka – javljaju jutros iz Ministarstva unutarnjih poslova.

U ovoj najavi nema pojašnjenja o kakvim će to oni mjerama razgovarati niti tko su te osobe koji predstavljaju tzv. glazbenu industriju i ugostiteljstvo. Ovo se izgleda ne odnosi na druge djelatnike u aktualno ugroženoj kulturi, kazalištarce, likovnjake i dr. Možda to ima veze s informacijom koja je lansirana u javnost o tome kao Stožeraši namjeravaju zabraniti točenje alkoholnih pića po kafićima i restoranima i javnim priredbama, a za koju neki kažu kako je posrijedi spin i skretanje pažnje javnosti s afere Janaf.

Možda je riječ o najavi kako će ugostitelji smjeti ‘puštati’ samo tihu glazbu i po mogućnosti samo instrumentalnu glazbu koja neće izazivati goste lokala na na pjevanje. Naime, neki znanstvenici su navodno zaključili da su ljudi bolji širitelji neke zaraze ako pjevaju.

Sastaju li se radi pooštravanja ili otupljivanja tzv. mjera?

Više će se znati nakon tog sastanka sveprisutnih Stožerašam, alfi i omega kulturno-ugostiteljsko-glazbeno-obrazovno-zdravstvene situacije u zemlji, i navedenih predstavnika glazbene industrije i ugostiteljstva.

Ilustracija: Neko dijete je na testu napisalo ‘Štožer’ umjesto ‘stožac’ (foto Facebook)

Tags: , ,

VEZANE VIJESTI