Neovisni novinarski portal
4.5.2024.
POLITIKA
Povjerenstvo za sukob interesa otvorilo slučaj ministra Tomislava Ćorića: Kovačevića za šefa Janafa birao i s njim se u “klubu” družio…

Povjerenstvo za sukob interesa otvorilo slučaj ministra Tomislava Ćorića:
Kovačevića za šefa Janafa birao i s njim se u “klubu” družio…

Povjerenstvo za odlučivanje o sukobu interesa odlučilo je na dnevni red staviti i Plenkovićevog ministra ” za sve i sva”, Tomislava Ćorića, koji trenutno vodi resor gospodarstva i održivog razvoja. Prema riječima predsjednice Povjerenstva Nataše Novaković, otvoren je predmet protiv ministra Ćorića kojim se problematizira njegov odlazak u ilegalni klub uhapšenog šefa Janafa Dragana Kovačevića, a bio je predsjednik povjerenstva koje je provodilo izbor za članove uprave trgovačkog društva Jadranski naftovod ( Janaf ), što evidentno upućuje na mogući sukob interesa.

Nije da ministru Ćoriću prijeti neka velika opasnost od Povjerenstva Nataše Novaković, ali već i sama činjenica da pomalo postaje i ne samo medijska tema, zbog suspektnog ponašanja i involviranosti u nekoliko velikih afera, svakako veseli. Daje nadu da bi Ćorićev nos uskoro možda mogao biti i prizemljen iz nebeskih visina…

S obzirom da je Tomislav Ćorić sudjelovao, kao resorni ministar, u postupku izbora Dragana Kovačevića za šefa uprave Janafa, a redovito je odlazio u njegov inkriminirani “klub” kao pripadnik Kovačevićevog odabranog elitističkog društva moćnika, neizbježno se nameće pitanje njegova sukoba interesa.

Povjerenstvu je prijavljen, prenosi N1, i od Gonga, koji je prijavio, uz Ćorića, zbog kršenja propisa odlaskom u opskurni Kovačevićev objekt, i ostale klupske klijente iz redova državnih dužnosnika, ministre Josipa Aladrovića i Olega Butkovića, zatim načelnika Glavnog stožera Oružanih snaga Roberta Hranja i dakako, predsjednika Republike Zorana Milanovića. Gong je također zatražio očitovanje i Županijskog suda u Zagrebu te Hrvatske udruge sudaca u slučaju Ivana Turudića, inače, predsjednika zagrebačkog Županijskog suda, koji je ( i u vrijeme lockdowna ) zalazio u Slovensku 9.

Tags: , ,

VEZANE VIJESTI