Neovisni novinarski portal
24.9.2021.
kriminal / POLITIKA
Plenković : Ne želim znati što rade DORH i policija !

Plenković :
Ne želim znati što rade DORH i policija !

Jesu li ministar unutarnjih poslova i premijer znali, jesu li morali znati da se provodi istraga o mogućim inkriminacijama šefa Janafa Dragana Kovačevića? Predsjednik Republike Zoran Milanović danas je izrijekom ustvrdio, pozivajući se na svoje premijersko iskustvo, da su i Božinović i Plenković sve znali, kaže, po prirodi stvari su morali znati. No, premijer Plenković je uvjeren da ministar unutarnjih poslova Davor Božinović nije znao za istragu o Kovačeviću, a ni on sam nije imao nikakvih saznanja o tome, niti ga, kaže, zanima čime se bave Uskok i policija.

Policija radi svoj posao, a istraga se obavlja u jako uskom krugu ljudi. Da idu ovako, preko mikrofona, ne bi trajali ni sekunde. A Milanović je egzaltiran, i neka on objasni zašto je nervozan- napucao je lopticu ravno u glavu šefa države Plenković.

– Jako je znakovito ono što je Milanović rekao: ”Ja sam bio premijer i ja sve znam.” To govori da nije svejedno tko je na čelu Vlade. Netko želi znati što radi DORH, a mene to ne zanima. Ja uopće ne želim znati što radi DORH, niti policija. I to je borba protiv korupcije. Ako je to izgovorio, onda je krucijalno zašto je to izgovorio – komentirao je Milanovićeve izjave o aferi Janaf predsjednik Vlade.

S druge strane na Milanovićevo čuđenje da je Dragan Kovačević, unatoč višemjesečnoj istrazi koja se o njemu provodi, 7.veljače 2020. ponovo izabran na dužnost predsjednika uprave Janafa, da bi se tek prije dva tjedna od njega tražilo da stavi mandat na raspolaganje, Plenković odgovara:

– Da smo ministar Ćorić i ja znali da je Dragan Kovačević pod istragom, ne bismo ga imenovali. Bismo li stavili Dražena Barišića na listu HDZ-a da smo znali da će biti priveden? Ne bismo sigurno. Meni se čini da je Milanović egzaltiran. Čini mi se da je jako nervozan, a on mora objasniti zašto- prebacio je fokus šef Vlade na dojmove o predsjedniku Republike.

A što se tiče njegovih ministara, jesu li oni zalazili u Kovačevićev “klub” u kojem se odigrala primopredaja mita, ne zna, niti ga zanima gdje njegovi ministri provode svoje vrijeme, s kim se druže ( ?! ) A Milanović neka kaže je li on išao u taj “klub” ako ga toliko zanima, poručio je Plenković.

Nije mu jasno kako je to Milanović znao protiv koga se vode istrage, jer njemu u četiri godine mandata nijedan ministar niti ravnatelj policije nije dolazio s podacima o istragama. Ako je istraga tajna, ja za nju ne znam, niti želim znati. Borba protiv korupcije, rekao je, nije stalno lamentiranje o korupciji ( baš dobro da se sjetio, op.a. ),” borba protiv korupcije znači da tijela koja se time bave treba pustiti da samostalno, nepristrano i neovisno rade svoj posao …” – zaključio je Plenković.

Andrej Plenković/ Foto:Tris/J.Krnić

Tags: , , , , , ,

VEZANE VIJESTI