Neovisni novinarski portal
28.9.2022.
FESTIVALI
Foto: Ivan Buvinić

COVID Safe zona:
Više od 10 tisuća posjetitelja u drugoj sezoni Martinske

Foto: Ivan Buvinić

Festivalska lokacija Martinska othrvala se ovoga ljeta  COVID izazovima i pokazala kako se i u znatno otežanim uvjetima za kreativnu odnosno tzv. ‘event’ industriju mogu organizirati događanja uz poštivanje epidemioloških mjera i funkcionirati kao zona slobodna od COVID-a.

Nešto više od 10 tisuća gostiju iz Hrvatske, regije, Europe i svijeta, posjetilo je ovog ljeta Martinsku u Šibeniku. Druga sezona odvijala se u vrlo otežanim okolnostima poradi aktualne epidemije prouzročene virusom, pri čemu je dugogodišnje iskustvo Pozitivnog ritma kao koordinatora projekta pomoglo je da lokaciju u najvećoj mogućoj mjeri pripremi i opravda kao zonu sigurnu od virusa, proglašenu ‘endemskom’ kao jedinom takvom u Europi.

Foto: Hrvoslav Pavić

Projekt Martinska, lani pokrenut u suradnji s gradom Šibenikom, ponovo je ostvario ciljeve okupivši šibenske organizatore događanja nezavisne kulture, te ispunio očekivanja koja se manifestiraju i u mnogobrojnim pozitivnim reakcijama koja pristižu, a odnose se na kvalitetu sadržaja, organizaciju lokacije, kao i na proživljena iskustva.

Foto: Ernest Mazarekić

Podsjetimo, u razdoblju od šest tjedana, točnije od 16. srpnja do 23. kolovoza, u šest vikenda za redom, održano je šest raznovrsnih događanja: punoljetno izdanje 18. Seasplasha, festivala posvećenog bass glazbi i sound system kulturi, nakon niza godina ponovno oživljenu Ši gitarijadu, koja je predstavila izbor aktualnih šibenskih bendova, prvo dalmatinsko izdanje Slurp! festivala, drum & bass ‘mini-rave’ izdanja Membrain festivala, ‘biser domaće elektronike’, Blast fest i Martinska punk, koja je uz prepoznatljiva imena ujedno proslavila 20 godina od održavanja prvog festivala na ovoj lokaciji.

Foto: Ivan Buvinić

Organizatori zahvaljuju mnogobrojnim posjetiteljima, kao i suradnicima, koji su zajedničkim snagama omogućili nove trenutke za pamćenje, uz podsjetnik da na vrijeme planiramo iduće ljeto jer su neka od događanja već najavila termine svojih održavanja za 2021.

Foto: Ivan Buvinić

Tags: , , , , , , ,

VEZANE VIJESTI