Neovisni novinarski portal
27.5.2024.
glazba je zvonka radost
Punk nije mrtav, nije ga ubio virus: Punk-vikend s punk evergreenima na Martinska Punk Festivalu u Šibeniku

Punk nije mrtav, nije ga ubio virus:
Punk-vikend s punk evergreenima na Martinska Punk Festivalu u Šibeniku

Punk nije mrtav, nije ga ubio virus. To dokazuje predstojeći punk vikend koji donosi pregršt punk bandova te punk evergreena 21. i 22. kolovoza na Martinsku kod Šibenika. Najbolje od domaćeg punka i HC-a stiže ovaj vikend na Martinska Punk festival u Šibenik, vele u Pozitivnom ritmu.

-Tradicija punka time se nastavlja na Martinskoj i 20 godina nakon prvog izdanja legendarnog festivala, javljaju iz Pozitivnog ritma. U malo drugačijoj formi i s drugačijim imenom, Martinska Punk će biti prava fešta za sve ljubitelje žešćeg i bržeg ritma. 21. i 22. kolovoza predstavit će se domaća scena, a na pozornicu će se popeti Motus Vita Est, Fakofbolan, Crasso De Odio, Disaster, Ponor, Kurve, Raspad, a cijelu priču i projekt će zatvoriti “povratnički” koncert šibenskog benda Nula. Ulaznice u pretprodaji putem Entria, jednodnevna 75 kuna i dvodnevna 120 kuna. Na ulazu će ulaznica za jedan dan koštati 90, a za dva 150 kuna – ističu marljivi organizatori koji su na Martinskoj unatoč teškoj godini uspjeli prirediti niz festivala.

Satnica koncerata:

PDV štand na Martinska Punk festivalu

Ove godine i PDV tim slavi 20 godina dugu tradiciju punka na Martinskoj. U sklopu festivala bit će prisutan štand tj. merchandise kućica u samom srcu lokacije. Tu će se moći pribaviti vinilna te CD izdanja uz popratne odjevne artikle (t-shirts, hoodies) nekolicine bendova koji sviraju oba dana. Također, bit će dostupna probrana vinilna selekcija vezanih (pod)žanrova i etiketa s kojima PDV surađuje putem distribucije, a koji savršeno odgovaraju duhu Martinska Punk fešte. Uz glazbu naći će se i štiva za čitanje i to mahom naslova anarhističkog usmjerenja. PDV izdavačka kuća izdala je albume bendova Nula, Fakofbolan, Motus Vita Est i Ponor koji nastupaju ovaj vikend na Martinskoj.

Brodom iz Šibenika na Martinska Punk feštu

Kružna brodska linija na relaciji Mandalina – Šibenik – Martinska, točnije brod Avalon plovi na Martinska Punk festival. Cijena karte u jednom smjeru na liniji Mandalina – Šibenik – Martinska iznosi 7 kn, povratna košta 10 kn.

 

Tags: , , , , , , , , ,

VEZANE VIJESTI