Neovisni novinarski portal
3.8.2021.
prostor / UMJETNOSTI
Foto: Re: Think Sisak

Javni prostor:
Oslikano šest novih murala za sisačku galeriju na otvorenom

Foto: Re: Think Sisak

Šest novih impozantnih murala oslikano je u proteklih par tjedana na različitim lokacijama u sisačkim gradskim četvrtima u sklopu ovogodišnjeg izdanja festivala ulične umjetnosti Re: Think u Sisku u organizaciji udruge KultCom i Gradske galerije Striegl, čime se broj umjetničkih murala u javnom prostoru grada popeo na impresivnih 39. Murale su oslikali neki od najboljih domaćih umjetnika

Milon Miirić je plesom oko mjeseca odnosno svemirskim putnicima oslikao pročelje zgrade bivšeg razvojnog instituta Željezare Sisak u kojoj danas djeluju Poduzetnički inkubator Sisak i Kul in.

Foto: Re: Think Sisak

Leonard Lešić je na stambenoj zgradi u Meštrovićevoj ulici oslikao mural koji predstavlja hommage velikom sisačkom slikaru i dobrom duhu grada Slavi Strieglu.

Foto: Re: Think Sisak

Boris Bare je na bočnom pročelju stambene zgrade u Krležinoj ulici oslikao magiju pecanja na mjesečini.

Foto: Re: Think Sisak

Zajedničkim snagama Re:Think Sisak festivala oslikan je zidić novog sisačkog dječjeg vrtića Sunce, likovima iz animiranog filma Spirited Away.

Foto: Re: Think Sisak

Umjetnica Hana Tintor ostavila je Sisku na dar mural s prikazom razigranih snova i mjeseca, na stambenoj zgradi u Matoševoj ulici.

Foto: Re: Think Sisak

Jadranka Lacković poznata i kao OjoMagico na stambenoj zgradi u Šenoinoj ulici oslikala je šareni mural sa prikazom riječnih riba.

Foto: Re: Think Sisak

Ovogodišnja festivalska novost bila je i mogućnost prijave zidova čiji su vlasnici zainteresirani za oslikavanje. Na natječaj je stiglo više od stotinu prijava i organizatorima je trebalo neko vrijeme da se između toliko impozantnih površina odluče upravo za ovih šest. Ideja je stvoriti galeriju na otvorenome, s osmišljenim rutama koje će buduće posjetitelje voditi kroz trajnu izložbu radova na zidovima u javnom prostoru.

Foto: Re: Think Sisak

Tags: , , , ,

VEZANE VIJESTI