Neovisni novinarski portal
26.9.2021.
izborište / POLITIKA
Crni Škoro se – zazelenio: Sabirna akcija rasutih političkih atoma; sve može, samo HDZ i SDP ne! Jel’ to Škoro ozbiljno?!

Crni Škoro se – zazelenio:
Sabirna akcija rasutih političkih atoma; sve može, samo HDZ i SDP ne! Jel’ to Škoro ozbiljno?!

Domovinski pokret Miroslava Škore odlučio je pokupiti sav ( HDZ-ov ) restl  koji još slobodno pluta na hrvatskoj političkoj sceni. Danas je sklopio savez sa Zelenom listom koja ga je podržala i na predsjedničkim izborima, pa je ovo zapravo nastavak njihova prijateljstva i suradnje.  Danas se, tim povodom, obratio javnosti osviješteno poručujući kako je od iznimne važnosti i okoliš i gospodarenje otpadom, a sa “zelenima” će, vjeruje, naći pravo rješenje za ta pitanja. Nada se da će svojom “sabirnom akcijom” rasutih političkih atoma uspjeti formulirati pobjedničku listu za izbore koji bi se trebali održati najkasnije u srpnju. Valjda po logici, za svakog neko zrno…

Škoro i dalje vjeruje da može kapitalizirati potporu koju je sam dobio na predsjedničkim izborima, kada ga je, pohvalio se, podržalo puno političkih opcija, pa i sada s njihovom podrškom računa.

Škorin novi koalicijski partner , “zeleni” Nenad Matić, imao je potrebu, prenosi N1, posebno spomenuti značaj OPG-ova na koje Domovinski pokret neće zaboraviti, baš kao ni slavonsko selo. Matić vjeruje da je baš Domovinski pokret Miroslava Škore budućnost “Zelene liste” i zelene Slavonije. A s obzirom da Škoro drži otvorena vrata za sve što se otelo stranačkoj kontroli ili izgubilo u mutnim vodama hrvatske politike, osim SDP-a, a tvrdi i HDZ-a, što je malo teže povjerovati, logično se nametnulo i pitanje hoće li na njegovu listu i HDZ-ov “sin razmetni”, vukovarski gradonačelnik Ivan Penava.

Nije do njega ( Škore ), do Penave je, veli prvak Domovinskog pokreta koji okuplja sve i svakoga, a vjeruje da će već sutra vrli HDZ-ov kadar za sustavno destabiliziranje Vukovara, donijeti odluku o tome s kim će na ove izbore.  Kad on riješi svoj formalno.pravni status u HDZ-u, onda ćemo razgovarati, kazao je Škoro, objašnjavajući gdje je zastao ovaj zvučni transfer.

Škoro je, usput, komentirao i sukob Penave i premijera Plenkovića, a kako se čini, do razlaza ih je naposljetku doveo odnos prema Borovu.

Borovo je, ističe Škoro, državna tvrtka i ne vidim zašto se prijetiti jednom gradonačelniku i gradu. Razumijem, kaže, strateške interese, ali Borovo ni Vukovar ne smiju trpjeti zbog stranačkih interesa unutar HDZ-a, ocijenio je svestrani pjevač i ambiciozni političar.

Škoro je novinarima povjerio i kako je u zadnje vrijeme velik broj članova HDZ-a, ne kapitalaca, običnih članova na terenu, pristupio njegovom Domovinskom pokretu, jer su nezadovoljni  “HDZ- ovim kartelom”.

Nažalost, među njima nisu i članovi Mosta s kojima su pregovori prekinuti jer su Božo Petrov i njegovo društvo bili skloni podjeli Hrvatske po jedinicama, a Škoro nije sklon tako velikim podjelama, ionako ih je previše… Mostovci su odlučili, kaže, ići svojim putem i on im želi svako dobro.

Slavonski tamburaš i ljubitelj lakoglazbenih nota, požalio se i na spinove kojima je izložen od “medijskih kreativaca” koji ga danas proglase ustašom i desničarom, a već sutra komunjarom i udbašem.

Na pitanje zašto ga je napustio poznati vinar Ivo Enjingi, Škoro je rekao:

-Siguran sam da ćemo on i ja vrlo brzo sjesti i razgovarati. Smatram da trebamo svi ići prema tome da objedinjujemo ljude. Volim ga kao i prije, ali on smatra da Domovinski pokret mora ići na izbore samostalno, ja mislim da nije vrijeme za to- kazao je.

-Ja sam tu da napravim nešto bolje, nešto novo, nisam tu kao političar 20 godina, i mislim da sam osoba koja je spremna sa svima razgovarati, pa i ispričati se ako treba- pomirljivo će Škoro.

Razgovarao je i s  bivšom HSS-ovkom, eurozastupnicom Marijanom Petir, nisu konkretizirali još nikakav dogovor, a s Brunom Esih se još nije sreo. No, mogli bi vjerojatno uskoro. Tako bi se stari pakt Esih-Hasanbegović potencijalno mogao obnoviti, samo ovaj put pod Škorinim kišobranom. Što će dvoje egocentrika vjerojatno lakše podnijeti nego dominaciju jednog od njih dvoje.

Zanimljivo, šef HDZ-a Andrej Plenković, danas je s čuđenjem komentirao stroge Škorine riječi o njemu i HDZ-u. Jer, zadnji put su se sreli  davnih dana, još u predsjedničkoj kampanji Mate Granića kada su se danima zajedno vozili autobusom po Hrvatskoj i bili su jako dobri. Plenkoviću je Škoro bio vrlo simpatičan, pa ga je iznenadila njegova ( Škorina ) strogost prema njemu i HDZ-u- izjavio je dobrohotno Plenković, očigledno raspoložen pružiti ruku pomirnicu svome starom političkom kolegi i prijatelju.

A Škoro priča o HDZ-ovom kartelu? Pa čemu, a za mjesec-dva morat će se pravdati kako to nije mislio doslovce, da je to bio govor kampanje…

Tags: , , , , , , ,

VEZANE VIJESTI