Neovisni novinarski portal
11.5.2021.
POLITIKA / sabor
Uličarski ispad Hrvoja Zekanovića u Saboru: Profesor koji se zastupnici obraća s “kuš” ?!

Uličarski ispad Hrvoja Zekanovića u Saboru:
Profesor koji se zastupnici obraća s “kuš” ?!

Kad takozvani suverenist Hrvoje Zekanović reagira na istup kolegice, zastupnice GLAS-a Vesne Pusić, primitivnim, uličarskim ušutkivanjem – “kuš”- jasno je da se Pusić ne osjeća uvrijeđeno od takvog nepristojnog svata. Ta tko je on, sve je rekao takvim postupkom. Jednostavno, nije vrijedan spomena, a kamoli uvrijeđenosti…

U Saboru je danas tijekom obrazlaganja zastupničkih zahtjeva za stankama, došlo do ružnog incidenta, apsolutno neprimjerenog državnom parlamentu i nedostojnog jednog zastupnika. Hrvoje Zekanović, zastupnik Hrvatskih suverenista koji je mandat dobio na listi HDZ-a, komentirao je poziciju EU u koronakrizi problematizirajući pitanje europske solidarnosti i funkcionira li ona uopće. Replika zastupnice Vesne Pusić koja je njegove navode demantirala, izazvali su bijes Zekanovića iz kojeg je nekontrolirano izletjela njegova nekultura i mržnja.”Kuš”, dobacio je tzv. suverenist koji je k tome prosvjetni radnik!

Opomenu predsjednika Sabora Gordana Jandrokovića nije dobio, jer, šef Sabora, navodno, nije vidio što se dogodilo, pa je zatražio pojašnjenje incidenta.

Vesna Pusić mu je izašla u susret i kazala kako je komentirala Zakanovićeve neistinite navode da ne postoji fond solidarnosti Europske unije iz kojeg bi se zemljama-članicama pogođenim koronavirusom osigurala financijska pomoć.

– Govorio bih o europskoj sebičnosti, a ne solidarnosti, jer ne postoji ni jedan značajniji fond iz kojeg bi države, pa i Hrvatska, mogle dobiti sredstva i pomoći svojoj ekonomiji. Europski projekt zapeo je na prvoj prepreci- slavodobitno je ustvrdio Zekanović.

-Rekla sam da to nije istina, a na to je komentar bio ‘kuš’- objasnila je Pusić.

Uvažavajući objašnjenje zastupnice, Jandroković je izrazio najoštriju osudu Zekanovićevog ispada i pozvao zastupnike da poštuju pravila dobrog ponašanja. I to je, što se tiče predsjendika Sabora, bilo sve.

Znatno određenija i u osudi i u demantiranju dojučerašnjeg stranačkog prijatelja i HDZ-ovog partnera bila je Branka Juričev Martinčev koja je u ime Kluba zastupnika HDZ-a, ne samo osudila Zekanovićev ispad, nego i dodala:

-Nedopustivo je da se tako izražava i odnosi prema jednoj kolegici, pogotovo ako znamo da je kolega Zekanović profesor, čiji su roditelji također profesori. On je otac triju kćeri i odnositi se tako prema kolegici je nedopustivo- ocijenila je Juričev Martinčev te pojasnila kako je investicijskim planom EU osigurano 37 milijardi eura za gospodarstvo i zdravstvo za države članice, od čega će Hrvatska dobiti 1,16 milijardi eura.

Hrvoje Zekanović (Foto: Jozica Krnić/TRIS)

Tags: , , , ,

VEZANE VIJESTI