Neovisni novinarski portal
19.5.2024.
vic dana
Greta i Tomislav Ćorić (foto MZOE)

Vuk i janje:
Tomislav Ćorić se fotografirao s Gretom Thunberg

Greta i Tomislav Ćorić (foto MZOE)

U našoj rubrici Vic dana objavljujemo kratko priopćenje što ga je hrvatsko Ministarstvo zaštite okoliša i energetike ponosno poslalo javnosti, hvaleći se jer se ministar Tomislav Ćorić sreo i fotografirao u Bruxellesu s globalno poznatom djevojčicom i aktivistkinjom za očuvanje okoliša Gretom Thunberg.

Nezainteresirana Greta i Tomislav Ćorić (foto MZOE)

Kako se da primjetiti na fotografijama, pomalo nalikuju na vuka i janje. Malena Greta čini se i nije bila baš naročito impresionirana radi susreta s Ćorićem. Tko zna, možda joj je netko došapnuo kako isti Ćorić u matičnoj Hrvatskoj, premda mu je to dužnost i posao, te je nominalno na poziciji ‘ministra zaštite okoliša i energetike’, malo ima veze sa pojmom ‘zaštita okoliša’. Dapače, prije će biti da je srčano zaposlen s forsiranjem projekata koji su smrtni neprijatelj i okolišu, poput pretvaranja gotovo čitave kopnene i morske Hrvatske u naftno polje za naftne kompanije, agitiranje za pretpotopne energetske projekte termoelektrana na ugljen itd.

Uz to, Ćorić je pokazao i kako ga zaštita okoliša zanima kao i medvjeda balet, što je pokazao i nedavnim ignoriranjem katastrofalnog ekološkog incidenta na rijeci Zrmanji. Evo što su napisali u njegovu Ministarstvu povodom susreta s Gretom T.:

 Ministar zaštite okoliša i energetike Tomislav Ćorić održao je danas u Brusselsu, a uoči sastanka Vijeća za okoliš bilateralni sastanak s gđicom Gretom Thunberg. Od strane Hrvatskoga predsjedništva Thunberg je na sastanak pozvana da se obrati ministrima. Ministar Ćorić iskazao je potporu radu gđice Thunberg i mladih okupljenih u pokret „Fridays for Future“, te je izrazio posvećenost aktivnostima u borbi protiv klimatskih promjena.

Izrazio je posvećenost aktivnostima u borbi protiv klimatskih promjena? Ćorić?

Vic dana…

Greta i Tomislav Ćorić (foto MZOE)

 

Tags: ,

VEZANE VIJESTI