Neovisni novinarski portal
7.5.2021.
POLITIKA / PRAVA ZA LJUDE
SDP-ovka Karolina Leaković, na facebooku, Bernardićev ispad nazvala sramotnim!

SDP-ovka Karolina Leaković, na facebooku, Bernardićev ispad nazvala sramotnim!

SDP-ovka Karolina Leaković, koja bi, kako se neslužbeno govori, trebala u Saboru zamijeniti Orsata Miljenića, imenovanog  predstojnikom  ureda predsjednika države, Zorana Milanovića, možda je svojom  recentnom objavom na facebooku , u kojoj komentira sramotan diskriminatorni ispad šefa SDP-a Davora Bernardića, “odrezala granu” na koju samo što nije sjela. Za Karolinu Leaković , koja inače ne spada u krug Bernardićevih bliskih stranačkih ljudi, izjava predsjednika SDP-a da se s izbornim koordinatorima ne može eksperimentirati, pa stoga među njima nema nijedne kolegice, je apsolutno sramotna!

feed gori od bijesa, a inače glasni i elokventni drugovi iz Partije nikom ponikoše. jednako i drugarice.

osim, naravno, trolova koji opet truju.

“Na upit je li moguće da nijedna SDP-ovka nije sposobna obavljati izbornu koordinaciju, uz navođenje primjera gradonačelnice Supetra Ivane Marković, Bernardić je dao krajnje bizaran odgovor: “Koordinatorstvo nije za eksperimentiranje. Taj posao moraju obaviti dokazani operativci na terenu”. Kazao je da je takvo stanje posljedica malog broja SDP-ovki u Saboru i tijelima stranke.

‘ŽENAMA TREBA DATI PRILIKU KAD MOGU DATI KONKRETAN DOPRINOS’

Dodao je kako će Ivana Marković, kao i ostale SDP-ovke, dobiti svoju šansu u budućnost. “Ja istinski vjerujem u rodni paritet i da ženama treba dati priliku svugdje gdje mogu dati konkretan doprinos”, kazao je Bernardić.”

SRAMOTA!– napisala je na facebooku Leaković, što joj šef SDP-a sigurno neće uzeti “za dobro” kad se bude donosila konačna, službena odluka o Miljenićevoj zamjeni u zastupničkim klupama.

Karolina Leaković  iza sebe ima osam godina staža u Saboru, jer je u tri mandata branila boje SDP-a u državnom  parlamentu, a već je bila u sukobu s Bernardićem kada je 2017. smijenjena s dužnosti međunarodne tajnice SDP-a. Leaković je tada potez pradsjednika stranke nazvala čistkom, čija je bila prva žrtva, a Beri je posebno zamjerila što joj osobno nije priopćio odluku o smjeni, nego je za to saznala iz medija.

Sada, pak, kao predana aktivistica u borbi za prava žena, Leaković nije mogla odšutjeti nevjerojatan seksistički Berin odnos prema kolegicama kao manje sposobnima, što je eklatantan primjer diskriminacije žena , nedopustiv za čelnika socijaldemokratske stranke koji, nota bene, ima čak i premijerske ambicije. Najnoviji Bernardićev ispad samo potvrđuje ono što objektivni promatrači već odavno znaju, da je aktualni predsjednik SDP-a potpuno nedorastao poziciji na kojoj je trenutno, a kamoli onoj kojoj u svojoj samodopadnosti i slijepoj ambicioznosti stremi…

 

Tags: , , , , ,

VEZANE VIJESTI