Neovisni novinarski portal
3.12.2023.
(NE)RED / BANDIĆGRAD / DRUŠTVO (NE)ZNANJA
Bandićeva “korizmena pepelnica”: Nema tog pepela kojim bi se zagrebački gradonačelnik oprao!

Bandićeva “korizmena pepelnica”:
Nema tog pepela kojim bi se zagrebački gradonačelnik oprao!

Ministarstvo obrazovanja i znanosti izdalo je školama upute o obaveznom postupanju u novonastaloj situaciji potencijalne pandemije. A upute nalažu da se u svim školama moraju osigurati nužne higijenske mjere: pranje ruku sapunom i brisanje jednokratnim ubrusima i održavanje čistoće u svim školskim prostorijama. Indolentno Ministarstvo sjetilo se higijene tek kad se koronavirus doselio k nama, a godinama je ignoriralo apele ravnatelja da se osiguraju nedostajuće spremačice u školama i higijenska sredstva kojih tradicionalno nema. Ravnatelje nitko nije doživljavao, jer su u Ministarstvu valjda bili na tragu genijalca Milana Bandića koji umjesto sapuna preferira – lug. Iliti pepeo. Možda zbog korizme…

Odavno Milan Bandić nije ni zabavna ni smiješna pojava. Više je žalosna. Ali toj se pojavi cijela uhljebnička svita dodovorica, natiskana redovito oko “njegova veličanstva”, i danas smješka, samo što mu oduševljeno ne plješće kad u svome old primitive stilu propagira pepeo kao najefikasnije sredstvo za osobnu higijenu u 21. stoljeću.

Od klasičnog Bandića gori je jedino sarkastični Bandić.

-Donio sam paket sapuna da poklonim školi Vladimir Prelog. Ja sam se prao u lugu od drveta. I bio sam zdraviji nego danas i mlađi. Prijeđimo na lug. Prat ćemo ruke lugom, ali ne u zagrebačkim školama. Nabavljam lug sa sela i perem ruke lugom- poručio je kad su ga novinari, prilikom otvorenja nadograđene Prirodoslovne škole Vladimira Preloga upitali o odgovornosti Grada Zagreba za sramno nisku razinu higijene u zagrebačkim školama. Ne samo da se Bandić ne osjeća odgovornim, nego gradonačelnik ne vidi ni gdje je problem. Zapravo ga stvaraju novinari, ni iz čega, mudro je zaključio i nastavio ignorirati problem.

Problema, zapravo, nema. Jer,” Zagreb ima 50 posto bolji standard od ostatka Hrvatske, i daj Bog”, rekao je, “da i drugi u Hrvatskoj imaju taj standard, pa i kad su sapuni i lug u pitanju kroz koje se ja nastojim našaliti s vama”.

Tako Bandić tretira i koronavirus. Doduše , na njega ne bi primjenio lug, ali svakako bi ignoriranje, jer ionako je sva ta psihoza producirana samo “da netko proda lijekove”, smatra Bandić.

Zagrebačkog gradonačelnika javno je prozvao šef SDP-a u Zagrebu, Gordan Maras i od njega zatražio da zbog koronavirusa odmah osigura higijenske uvjete za 150 tisuća djece u zagrebačkim školama i vrtićima i da za tu namjenu izdvoji 40 milijuna kuna iz gradskog proračuna kako više ne bi roditelji morali izdvajati za to. Uostalom, kazao je Maras, Zagreb ima najveći prirez u državi, a obrazovanje bi trebalo biti prioritet Grada… Nedostatno je, tvrdi, svega 300 kuna po djetetu za higijenu u školi, koja podrazumijeva i sredstva za čišćenje, i sapun i toalet papir i papirnate ubruse. Umjesto da javni novac dijeli svojim pajdašima i onima s kojima kroji planove kako uzeti milijune građanima, neka uloži u dječju higijenu, poručio mu je SDP-ovac.

Nema tu problema, gradonačelnik bi sve učinio za svoje sugrađane, osobito za one iz mlađeg naraštaja, ali stvar je u percepciji higijenskih navika. Sapun je nezdrava kemija, zato ga nema u zagrebačkim školama. Umjesto sapuna, gradonačelnik bi uskoro mogao pred škole iskrcati šlepere luga ( pepela). I sam se posuti njime. Ali, to ga neće oprati…

Bandić na HRT-u (foto printscreen HRT)

Tags: , , , , ,

VEZANE VIJESTI