Neovisni novinarski portal
19.10.2021.
POLITIKA
Tribina: “Informacija ili panika – odgovorno izvještavanje o korona virusu”

Tribina:
“Informacija ili panika – odgovorno izvještavanje o korona virusu”

Zbor znanstvenih novinara Hrvatskog novinarskog društva poziva na  tribinu "Informacija ili panika - odgovorno izvještavanje o korona virusu" koja će se održati u utorak, 18. veljače 2020., s početkom u 10 sati  u Velikoj dvorani Novinarskog doma u Zagrebu (Perkovčeva 2).

Iz dana u dan smo svjedoci brojnih izvještaja o epidemiji uzrokovanoj tzv. koronavirusom po svim medijima. Dakako, neki od tih izvještaja su naglašeno  senzacionalistički, s prizemnim nastojanjima za podizanje čitanosti i gledanosti, te bez relevantnih informacija i često bespotrebno plaše stanovništvo i stvaraju paniku. Stoga Zbor znanstvenih novinara Hrvatskog novinarskog društva poziva na  tribinu “Informacija ili panika – odgovorno izvještavanje o korona virusu” koja će se održati u utorak, 18. veljače 2020., s početkom u 10 sati  u Velikoj dvorani Novinarskog doma u Zagrebu (Perkovčeva 2).

Cilj tribine je bolje povezivanje predstavnika medicinske struke i novinarske zajednice kako bi mediji o korona virusu mogli izvještavati što kvalitetnije i odgovornije, bez nejasnoća i širenja panike.

Procjene stručnjaka su da se u nadolazećim tjednima i mjesecima može očekivati mnogo veći broj slučajeva zaraze korona virusom, što povećava mogućnost da oboljelih bude i u Hrvatskoj.

Na tribini “Informacija ili panika – odgovorno izvještavanje o korona virusu” govorit će se o tome koliko je Hrvatska spremna za eventualnu pandemiju korona virusa, što sve nadležne službe poduzimaju, te s kojim se problemima susreću novinari koji izvještavaju o širenju ovog virusa i kako bi se oni mogli izbjeći.

Na tribini će sudjelovati: načelnica Kriznog stožera Ministarstva zdravstva prim. mr. Maja Grba Bujević,
voditelj Službe za epidemiologiju Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo dr. sc. Bernard Kaić, ravnateljica Klinike za infektivne bolesti „Dr. Fran Mihaljević” prim. dr. sc. Alemka Markotić, te urednici najčitanijih hrvatskih medija koji u najvećoj mjeri oblikuju mišljenje građana o korona virusu. Moderatorica je Maja Vađić, urednica u Znanstvenom programu HRT-a.

Tags: , , , ,

VEZANE VIJESTI