Neovisni novinarski portal
17.9.2021.
POLITIKA / predsjedničin kutak / rvatska
Kolinda Grabar Kitarović na kolinda tv-u hvali se potporom Julienne Bušić, osuđene teroristice, a u Sesvetama, na predizbornom skupu, proglasila – pobjedu?!

Kolinda Grabar Kitarović na kolinda tv-u hvali se potporom Julienne Bušić, osuđene teroristice, a u Sesvetama, na predizbornom skupu, proglasila – pobjedu?!

Finiš je predsjedničke kampanje, puca se iz svih oružja, sredstva se u ovom političkom ratu više ne biraju. Aktualna predsjednica Kolinda Grabar Kitarović u kampanji se hvali čak i potporom Julienne Bušić, osuđene teroristice koja je sa suprugom i još dvojicom terorista, 1976. otela putnički avion i postavila bombu u ormarić na podzemnoj željezničkoj stanici, pri čijem je deaktiviranju poginuo američki policajac. Julienne je osuđena na doživotni zatvor, a 1989. je puštena na uvjetnu slobodu. U Tuđmanovoj Hrvatskoj je nacionalna heroina, kako to kaže Milijan Brkić…

Premijer Plenković je čvrsto stao uz HDZ-ovu kandidatkinju kao da vodi vlastitu izbornu utakmicu.

U kampanju se, na drugoj strani, u završnici uključio i SDP-ov čelnik Davor Bernardić koji protivnički tabor optužuje za sve duži spisak laži. No, iste optužbe stižu i od šefa HDZ-a koji suparnički stožer optužuje za laži, a Zorana Milanovića sarkastično naziva “zajedničar”, jer, eto, sad se sjetio zajedništva…

Iz Bjelovara, gdje se družio s biračima, samo tri dana prije izbora , Zoran Milanović je apelirao na “skijaše” da mu poklone jedan dan kako se sljedećih pet godina ne bi svi skupa nasanjkali. Njega je, međutim, opako “nasanjkao” bivši stranački kolega i bivši ministar u njegovoj Vladi, Slavko Linić, koji je za riječki Novi list izjavio: “Onaj tko se opredijeli za Milanovića, opredijelio se za apsolutizam”. I što se njega tiče, nema nikakve dvojbe da je Kolinda Grabar Kitarović bolje rješenje za Hrvatsku.

Istrom se distribuiraju SMS poruke s potpisom KGK u kojima se poziva Istrijane da glasaju za budućnost, a ne za povratak u prošlost.

Vi znate koliko volim Istru, kako sam u Istru uvijek rado dolazila kao u svoj zavičaj i s koliko ponosa uvijek zajedno s vama pjevam najljepšu hrvatsku budnicu „Krasna zemljo, Istra mila“. Istra je, kao i moj Grobnik, zavičaj onog divnog „ča“ kojim sam naučila voljeti domovinu i njezine ljude.
Svi mi znamo koliko je Istra mnogo dala i daje Hrvatskoj. Želim zato svima vama i sada reći „hvala“ za sve što činite da bi naša domovina bila uspješna i ponosna. Nastojala sam učiniti što više da Istra napreduje. Zato sam zagovarala decentralizaciju i čuvala županije, nasuprot svima onima koji su ih željeli slabiti. Zato sam, nakon što je Milanovićeva Vlada bila zaustavila sve investicije prema Istri, čvrsto zagovarala sve projekte važne za Istru i zahtijevala da se provedu: od pulske bolnice do završetka „Istarskog ipsilona“ i gradnje druge cijevi tunela „Učka“. Čvrsto sam zagovarala opstanak hrvatske brodogradnje. Stala sam u obranu očuvanja svih istarskih posebnosti, od istinskog narodnog antifašizma, jedinstvenog u Europi, do očuvanja kulturnih posebnosti i tradicija, kao što je „Trka na prstenac“. Sve je to moje, sve je to naše, sve je to hrvatska vrijednost. A najveća su vrijednost ljudi. Zato ne dopustimo podjele. Hrvatska nije slučajna država, niti je Istra slučajna županija. Sve smo to teško izborili i to sada moramo sačuvati i unaprjeđivati. Zato vas pozivam da se okupimo! Pokažimo ljubav prema Istri i Hrvatskoj, izađimo na izbore i dajmo priliku budućnosti! – stoji u SMS poruci, koju su dobili čak i neki članovi Milanovićevog stožera u Puli.

Na društvenim mrežama se od Silverstrova širi informacija o mogućoj perfidnoj prijevari starijih birača koje se navodno telefonski naziva i pita za koga će glasati, a nakon što se izjasne , upućuje ih se da ne trebaju u nedjelju izlaziti na biračko mjesto jer su glasali- telefonski!? S portala mirovina.hr upozorava se građane starije dobi da ne nasjedaju takvim, kako se vjeruje, lažnim vijestima i da svakako izađu na izbore.

Kolinda Grabar Kitarović je u finišu kampanje angažirala čak i ražalovane obavještajce, pa i svog bivšeg savjetnika Vladu Galića, no, kulminacija je svakako potpora Julienne Bušić, osuđene teroristice koja u video-spotu na tzv. kolinda Tv potvrđuje svoju privrženost predsjednici i prijateljici KGK. Glavni čovjek Kolindine kampanje u drugom krugu predsjedničkih izbora, Milijan Brkić, izjavio je besramno kako je Julienne Bušić ” hrvatska heroina”.

Kriterija više nema. Ni u čemu. Ne biraju se ni ljudi, ni poruke, do pobjede. Vrhunac političkog neukusa je današnji egzaltirani, euforični predizborni nastup aktualne predsjednice u Sesvetama, gdje je čak proglasila pobjedu, tri dana prije izbora! Iako je u prvom krugu u Sesvetama pobjedu odnio Milanović. Ili, baš zato…

U tome je imala i glasnu podršku predsjednika HDZ-a Andreja Plenkovića i dobrog dijela Vlade, a priliku da je uoči izbora, 5. siječnja, podrži, nije propustio ni njezin prijatelj Milan Bandić, kojemu je obećala, bude li osuđen, u zatvor nositi kolače. Na završnom “fotografiranju” Kolindine družbe u trenutku proglašenja pobjede, i ne čekajući rezultate izbora, nedostajao je samo Zdravko Mamić…

Prije obraćanja sudionicima skupa, KGK je iz sveg grla, uz Matu Bulića, i zapjevala, a potom puna samopouzdanja poručila: Danas, u našem Zagrebu, proglašavam svoju pobjedu na predsjedničkim izborima 2020.!

A da izbore onda u nedjelju i ne održavamo? HDZ i Kolinda Grabar Kitarović su odlučili…


VEZANE VIJESTI