Neovisni novinarski portal
11.12.2023.
FESTIVALI
Outlook i Dimensions: Iz Pule sele u Šibenik i Tisno

Outlook i Dimensions:
Iz Pule sele u Šibenik i Tisno

Kako javljaju iz agencije Pozitivni ritam, nakon nezaboravnog desetljeća provedenog na nevjerovatnoj tvrđavi Punta Christo pokraj Pule, Dimensions Festival i Outlook Festival plove prema jugu, u središnju Dalmaciju. A to središnja Dalmacija znači Šibenik i Tisno.

-Periodi održavanja festivala također su se promijenili i to za sam vrhunac ljetne sezone, od kraja srpnja do sredine kolovoza. Prva imena koja će nastupiti biti će objavljena uskoro, kao i početak prodaje prvih regionalnih ulaznica tzv. ranograbilica. Festivali će se odvijati na tri lokacije: na zadivljujućoj tvrđavi svetog Mihovila, izgrađenoj na litici iznad središta grada Šibenika, zatim, u prekrasnoj uvali The Garden Resorta u Tisnom te na otvorenoj terasi diskoteke Barbarella, gdje će nezaboravne cjelonoćne zabave biti pogonjene moćnim Sinai Sound Systemom – vele u Pozitivnom ritmu.

Foto: Dimensions festival

-Za Outlook festival je također otkrivena i promjena u nazivu i konceptu, pa smo tako dobili Outlook Origins, novo ime koje obećava povratak izvornim korijenima i temeljima na kojima je izgrađeno najveće svjetsko slavlje sound system kulture. Outlook Origins će se događati od 30. srpnja do 4. kolovoza na tri lokacije: The Garden Resort i Barbarellas Discotheque u Tisnom i Tvrđava sv. Mihovila u Šibeniku. , dok će Dimensions uslijediti nakon toga, od 13. do 18. kolovoza. Oba događaja pokrenula su nova, uzbudljiva poglavlja u svojim pričama, koja će se iduće godine odigrati u izrazito intimnom okruženju – kažu u Pozitivnom ritmu.

Foto: Dimensions

-Izvorno smješten u Petrčanima, The Garden je bio mjesto na kojem je Outlook započeo svoj put 2008. godine, a sada se festival priprema vratiti u ovo intimno okruženje kako bi proslavio sve ono što ga čini toliko jedinstvenim. Festivalski program će biti brižno odabran kako bi naglasio sve temelje koje čine Outlook: dubstep, dub, reggae, drum’n’bass, jungle i grime – pojašnjavaju u POzitivnom ritmu. 

Tako će Šibenik i okolica od sljedeće godine bez sumnje biti najživlja glazbeno-festivalska lokacija u Hrvatskoj.  Na lokalnim vlastima ostaje da nastoje osigurati uvjete za prihvat velikog broja gostiju spomenutih festivala. Ako ništa drugo, valjalo bi makar da se upregnu u završetak brojnih radova na ključnim prometnicama u Šibeniku i okolici.   

Outlook (foto Danijel Bartolić)

Tags: , , , , , , ,

VEZANE VIJESTI