Neovisni novinarski portal
21.6.2021.
Kut: azimut
Jesenji blues u Azimutu: Stiže Norman Beaker – bijeli Freddy King

Jesenji blues u Azimutu:
Stiže Norman Beaker – bijeli Freddy King

Stigla jesen u Dalmaciju. Bura puše, ulice i štekati se prazne, interijeri se pune. Turisti odlaze, vrijeme je za priobalni jesenji blues. U šibenskom klubu Azimutu su to doslovno shvatili, pa su za večeras pripremili blues koncert, pa su u Šibenik doveli jednog od najznačajnijih blues gitarista – Normana Beakera. Norman Beaker (rođen  kao Norman Hume 1950. g. u Manchesteru u Engleskoj) blues je gitarist, vokalist, tekstopisac, te glazbeni producent koji aktivno sudjeluje na britanskoj blues sceni od ranih 1970-ih.

-Norman Bakeru je 2017 godine ukazano veliko priznanje postavši članom prestižnog američkog društva „Blues Hall of Fame“. Priznanje je tim veće jer je Norman Baker postao tek sedmim Britancem primljenim u ovo prestižnom društvo. Britansko članstvo u „Blues Hall of Fame“ predvode Eric Clapton, Jack Bruce, John Mayall …
Norman Beaker se više od četiri desetljeća nalazi u vrhu britanske blues scene. U tom periodu intenzivno je surađivao sa Alexis Kornerom, Graham Bondom, Jack Bruceom, Paul Jonesom, Eric Burdonom te mnogim drugima – vele u Azimutu. 

Dolaskom u Ameriku očarao je B.B. Kinga koji ga je nazvao bijelim Freddy Kingom. U SAD-u je također surađivao sa vrhunskim glazbenicima, među kojima su B.B.King, Jimmy Rogers, Buddy Guy, Lowell Fulson, Chuck Berry, John Lord… itd..

Glazbenici u njegovom bandu redoviti su muzičari na turnejama velikana kao što su Chris Farlow i Van Morrison što također govori o veličini i značaju Normana Beakera.

Ovdje možete pronaći više informacija o Norman Beakeru:
https://en.wikipedia.org/wiki/Norman_Beaker
https://www.normanbeaker.com/

Ulaznice za ovu glazbenu poslasticu su u pretprodaji na šanku kluba od 10.09. po cijeni od 40 kn.

No možete proći i jeftinije – ako u Facebook inboks Tris-a hitro (prvih četvero) pošaljete svoje ime i prezime, ući ćete na koncert besplatno.

Tags: , , ,

VEZANE VIJESTI