Neovisni novinarski portal
17.5.2021.
zvonka radost
SuperUho (foto TRIS/G. Šimac)

SuperUho:
Glazbena i meteo oluja

SuperUho (foto TRIS/G. Šimac)

– Primošten i SuperUho, hvala vam puno na super večeri! Olujno nevrijeme mi je malo skratilo nastup, ali je to svejedno bila odlična zabava. Ispričajte me… Moram se vratiti sušiti opremu… – rekao je sinoć legendarni Bob Mould, tata indie rocka,  nakon što je orkanski vjetar, a potom i težak i dugotrajan pljusak prekinuo njegov nastup na primoštenskom festivalu SuperUho.

Tako je SuperUho, zasigurno jedan od ponajboljih ljetnih glazbenih događanja u Hrvatskoj, započeo meteorološki i glazbeno uzbudljivo. Glazbena i meteo oluja. Prije čuvenoga Boba, festival su otvorili Seine, a koji su uspjeli ostati suhi i neotpuhani s pozornice. Na žalost, publika je zbog još jedne u nizu oluja svih oluja, kako je danas predstavljaju senzacionalistički mediji, ostala sinoć zakinuta za nastup također legendarnog šibenskog kantautora Kristijana Goje, odnosno Kike Doka.

Šteta, festivalska organizacija mu je čak pripremila zgodan šator kojime je natkrilila njegov stage, no sile prirode su bile neumoljive, pa će Dok svirati drugi put, jednako kao i Njujorčanka Shilpa Ray.

Večeras je novi dan, pa u slikoviti šumarak uz plažu kod Primoštena večeras stižu Marc Ribot,  The Fogsellers, Neon Lies i Art Brut, a sutra Uzeda, Lovely Quinces, Chui i Colin Stetson.

Više pročitajte u opširnijoj najavi na Trisu, a u nastavku je i par fotografija od sinoć, snimljenih prije nego se kišno nebo srušilo na zemlju.

Bob Mould pet minuta prije pljuska (foto TRIS/G. Šimac)

Suhi Seine… (foto TRIS/G. Šimac)

Legendarni Bob: Idem sušiti opremu… (foto TRIS/G. Šimac)

Seine nisu pokisli (za vrijeme svoga koncerta) (foto TRIS/G. Šimac)

Bob Mould u crvenom svjetlu (foto TRIS/G. Šimac)

SuperUho… (foto TRIS/G. Šimac)

Šator za Kristijana Goju odnonso Kiku Doka (foto TRIS/G. Šimac)

S koncerta (foto TRIS/G. Šimac)

SuperUho (foto TRIS/G. Šimac)

Pozornica SuperUha nešto prije tzv. oluje svih oluja (foto TRIS/G. Šimac)

Tags: , , , , ,

VEZANE VIJESTI