Neovisni novinarski portal
6.12.2021.
HRVATSKA / POLITIKA
Ozbiljna prijetnja povjesničaru Hrvoju Klasiću: Rado ćemo ti doći na sprovod u HOS-ovim odorama…

Ozbiljna prijetnja povjesničaru Hrvoju Klasiću:
Rado ćemo ti doći na sprovod u HOS-ovim odorama…

Hrvoja Klasića, poznatog hrvatskog povjesničara u njegovom uredu na Filozofskom fakultetu dočekala je danas, javlja RTL.hr, ozbiljna prijetnja.

Nadamo se da sljedeća neće bit. Rado ćemo ti doći na sprovod u HOS-ovim odorama na kojima se lijepo ističe poklič ZDS – napisali su zasad nepoznati autori, koristeći umjesto klasičnog potpisa poruku: Uz Za dom spremni pozdravljaju te “ustaše”. Smrt izdajnicima- sloboda narodu!

Naravno, ovakvi “junaci” su “hrabri” samo kad su anonimni. Klasić će, kako je najavio, o svemu izvijestiti policiju i prijetnju prijaviti. Inače, i ovaj slučaj jasno govori o kakvoj se atmosferi u društvu radi, ma što hrvatski premijer mislio ili govorio o tome…

Klasiću ovo nije prvi slučaj da je izložen ospkurnim prijetnjama agresivnih primitivaca koji ne dijele njegova stajališta. Za Index je ispričao kako zadnjih godina prima degutantna pisma, ali nisu prelazila granicu prijetnje, do prije par mjeseci kada se iz jednog mogla iščitati i prijetnja smrću, pa je prijavio policiji. Međutim, do danas policija nije otkrila baš ništa.

I sam Klasić rezignirano konstatira da je takva atmosfera u društvu.

– Nije mi ugodno i duboko sam razočaran državom u kojoj živim. Bio sam branitelj, dragovoljac 1991., doktor sam povijesti, nikog nisam opljačkao, a prijeti mi se jer govorim o temama svojih povijesnih istraživanja. Da me u ratu pogodio metak iz snajpera, po meni bi se danas zvala škola u Sisku, cinično će Klasić, a zovu me izdajnikom.

Ako njega pitate, to što se događa ima svoj kontinuitet zadnjih godina i zapravo je redovno stanje, a ne incident ili, kako bi kazao naš oportunistički premijer kojemu je važnija fotelja šefa stranke i vlade negoli zdravlje društva, sloboda i sigurnost građana – izolirani slučaj.

Ovdje je izoliran, čini se, samo Plenković, i to od stvarnog života i istine…

Tags: , , , , ,

VEZANE VIJESTI