Neovisni novinarski portal
8.12.2023.
(avan)turizam / OTOK
Zlarin Outdoor Festival: Organizirano trčanje po škrapama, pentranje po stijenama, balansiranje po konopu i veslanje uokolo otoka

Zlarin Outdoor Festival:
Organizirano trčanje po škrapama, pentranje po stijenama, balansiranje po konopu i veslanje uokolo otoka

I na otoku Zlarinu će se ove godine po prvi put organizirano okupiti oni koji rado veslaju uokolo otoka u kajacima, koji vole pješačiti i trčati po otočnim škrapama, pentrati se po stijenama i balansirati na konopu. To znači da se ove godine po prvi put priređuje manifestacija nazvana Zlarin Outdoor Festival.

Prvi zlarinski festival boravka u prirodi održava se 18. i 19. svibnja…

– Zlarin vas ove godine poziva na svoj prvi Zlarin Outdoor Festival 18. i 19. svibnja! Zlarinske stijene, uvale i plaže kao stvorene su za aktivnosti poput trail runa, kajakinga, penjanja i slack linea, a Zlarin Outdoor Festival objedinit će ih sve. Kroz dva festivalska dana,18. i 19. svibnja, osim spomenutih disciplina za odrasle, uz stručan nadzor instruktora na speleo poligonu bit će organizirane i razne aktivnosti za najmlađe avanturiste. Dobar provod nezamisliv je bez dobre glazbe pa će se u subotu, za večernje razgibavanje i dobre vibracije pobrinuti ansambl JeboTon. Najveći entuzijasti zabavu će nakon koncerta moći nastaviti u obližnjim kafićima – vele začetnici Zlarin Outdoor Festivala u organizaciji turističke agencije Peak and Paddle d.o.o. i Turističke Zajednice Zlarin.

Kako kažu, cilj Festivala je predstavljanje otoka Zlarina svim zaljubljenicima u prirodu i avanturizma koji ga do sada nisu imali prilike posjetiti.

-Otok Zlarin na svega nešto više od 8 km² svrstava se među veće otoke šibenskog arhipelaga te je nadaleko poznat po tradiciji vađenja i obrade koralja. S nešto više od 200 stalnih mještana, mjesto Zlarin ugostit će Festival po prvi puta, a sam Festival je posljedica razvoja i širenja aktivnog turizma kao sve poželjnijeg oblika odmora – pojašnjavaju.

Inače, ako niste znali, sad znate: otok Zlarin, odnosno nekoliko pametnih djevojaka koje na njemu ljetuju, uspjele su pokrenuti projekt “Zlarin – otok bez plastike”, a uz pomoć Turističke zajednice Zlarina i drugih ekološki savjesnih otočana. Tako će se na otoku nastojati riješiti bespotrebne plastične ambalaže i prije stupanja na snagu EU-zakona o zabrani prodaje nekih plastičnih predmeta  za jednokratnu  upotrebu.

-Kako je Zlarin ove godine postao otok bez jednokratne plastike, mole se svi sudionici Festivala da sa sobom ponesu vlastite višekratne boce za piće, ali i izbjegnu korištenje ostalih oblika jednokratne plastike – poručuju organizatori Zlarin Outdoor Festivala.

Na sljedećoj poveznici se zainteresirani za sudjelovanje mogu prijaviti na festival: https://bit.ly/2VYGDsN, a u  nastavku je raspored aktivnosti:

Subota, 18.05.2019.

10:30 – OTVARANJE Zlain Outdoor Festivala
10:45 – SLACK LINE & POLIGON ZA DJECU
11:30 – TRAIL RUN: 5K & 15K
12:00 – 14:00 – PENJANJE
14:00 – RUČAK
16:00 – PODJELA MEDALJA TRAIL RUN
17:00 – 19:00 – KAJAKING: slobodna vožnja
20:00 – VEČERA
21:00 – LIVE SVIRKA: JeboTon

Nedjelja, 19.05.2019.

10:00 – SLACK LINE & POLIGON ZA DJECU
10:30 – START KAJAK UTRKE OKO ZLARINA ( max. 14 prvih prijava )
10:30 – 13:30 – PENJANJE
14:00 – RUČAK
15:30 – 17:30 – KAJAKING: kvalifikacije + utrke
17:45 – PODJELA MEDALJA: kajaking
18:00 – ZATVARANJE Zlarin Outdoor Festivala

Tags: , , , , , , , , ,

VEZANE VIJESTI