Neovisni novinarski portal
3.12.2023.
zvonka radost
Plakat s lanjskog nastupa u Azimutu

Azimut slavi rođendan, a Chui je torta

Plakat s lanjskog nastupa u Azimutu

Azimut, šibenski klub bez kojega bi život u Šibeniku i okolici bio neuporedivo dosadniji, u petak (15. ožujka) slavi rođendan. Puni šest godina. A prigodom rođendanske proslave će napuniti i sam sebe. Nije čudno, jer umjesto rođendanske torte serviraju posve sigurno jedan od najzanimljivijih glazbenih sastava u Hrvatskoj: Chui. Chui je torta.

– Jedan od događanja kojim ćemo obilježiti naših 6. godina kontinuiranog rada koncert je electro/jazz grupe CHUI. CHUI su prošle godine poharali scenu serijom velikih i odličnih koncerata , osvojili Porina te zapravo ostvarili nemoguće gurnuvši svoju kombinaciju elektronike i jazzu u mainstrem vode. Ovaj put nam se vraćaju na pozornici izravno iz studija u kojemu već nekoliko mjeseci kuhaju novi album. Kako zvuči i kakav je to zvuk novog materijala imati ćete prilike i uživo čuti – vele u Azimutu. 

Maštovitu glazbenu četvorku čine Toni Starešinić – Keyboards & electronics, Vojkan Jocić – Sax & electronics, Ivan Levačić – Drums & percussion i Konrad Lovrenčić – Bass & electronics.

Osim torte, uzvanici na rođendanu će, ako već nisu, moći vidjeti kako se to Azmut prigodno uredio za rođendan: bitnim intervencijama u prostoru (premještanem nekadašnjeg središnjeg stepeništa) pretvorio se u izvrstan klupski prostor, idealan za koncerte, predstave, kvizove i druga  raznovrsna zbivanja. Podsjetimo još jednom da bi bez Azimuta generacije mlađih Šibenčana bile zakinute za stalan bogat glazbeni i drugi program.

U Azimutu su u posljednih šest godina nastupili brojni, uglavnom najkvalitetniji glazenici iz Hrvatske  i okolice, kao i bandovi iz drugih dijelova svijeta. Entuzijazam voditelja kluba Hrvoja Jelkovića (i njegovog tima), a koji je iz Zagreba preselio u Šibenik, a ne obratno, razlog je što Šibenik, kao glavnina hrvatskih gradova, nije osuđen samo na glazbena događanja koja s glazbom nemaju previše veze, a svode se uglavnom na lakoglazbene poskočice i turbofolk u kafićima na periferiji.

Stoga Azimutu i njegovom timu čestitamo rođendan.

 

Tags: , , , ,

VEZANE VIJESTI