Neovisni novinarski portal
8.12.2021.
hrvatsko novinarsko društvo
Hrvatsko novinarsko društvo osuđuje postupak G. Marasa (SDP) koji je izbacio ekipu HRT-a: Političari, ne zloupotrebljavajte novinarski prosvjed za svoje interese…

Hrvatsko novinarsko društvo osuđuje postupak G. Marasa (SDP) koji je izbacio ekipu HRT-a:
Političari, ne zloupotrebljavajte novinarski prosvjed za svoje interese…

Nepriličan istup SDP-ovca Marasa...

Hrvatsko novinarsko društvo osuđuje postupak SDP-ova saborskog zastupnika Gordana Marasa, koji je danas s konferencije za novinare izbacio ekipu Hrvatske radiotelevizije. HND ni na koji način ne podržava arbitrarno zatvaranje vrata i onemogućavanje pristupa novinarima i novinarkama na terenu, iz koje god medijske kuće oni dolazili.

Bojkot koji je prije nekoliko dana zajedno s nizom organizacija civilnog društva i sindikatima pokrenuo GONG, ne podrazumijeva i cenzuriranje novinara, a upravo je to SDP-ov zastupnik danas učinio.

Hrvatsko novinarsko društvo u subotu, 2. ožujka, organizira prosvjed kojim želi upozoriti na teško stanje novinara i novinarstva u Hrvatskoj, a posebice na cenzuru.

Lijepo molimo sve političare da ne zloupotrebljavaju naš, novinarski prosvjed za svoje ciljeve, a posebice one koji su dosad imali priliku – dok su bili na poziciji – napraviti znatno više za poboljšanje stanja medija u Hrvatskoj. Na žalost, nisu to učinili.

 

Za Izvršni odbor HND-a

Hrvoje Zovko,

predsjednik

 

Tags: , , , ,

VEZANE VIJESTI