Neovisni novinarski portal
25.9.2021.
POLITIKA
Printscreen objave na stranicama Živog zida

‘Borci za pravdu’?:
Živi zid na društvenoj mreži napao novinarku čiji im tekst nije po volji

Printscreen objave na stranicama Živog zida

Stranka Živi zid je na svojoj Facebook stranici sinoć objavila tzv. objavu, odnosno fotomontažu s likom novinarke Jutarnjeg lista Željke Godeč i popratnim tekstom u kojoj je teško optužuju za laži, te od svojih sljedbenika, među ostalim,  traže mišljenje je li novinarka ‘nepismena’ ili je ‘zla’. Očito je kako vodstvu Živog zida nije baš po volji sadržaj njezina jučerašnjeg teksta objavljenog  u Jutarnjem listu s naslovom: SVE FINANCIJSKE RUPE U ŽIVOM ZIDU Tvrde da imaju antisistemski recept za vođenje države, a ispadaju im ‘čudovišta iz ormara’ (poveznica.)

U nastavku pročitajte što su na svojoj Facebook stranici napisali i objavili u Živom zidu o novinarki Željki Godeč u objavi koja, eto, nije potpisana niti imenom niti prezimenom, premda su u istoj prozvali osobu s imenom i prezimenom, odnosno Željku Godeč. Dakako, uslijedila je provala bijesa živozidarskih sljedbenika, a koja je uključivala gnjusne uvrede upućene novinarki Godeč. Iako sadržajem odvratne, uvredljive i huškačke, nismo primjetili kako su administratori FB stranice Živi zid uklonili takve komentare.

Inače, takav pritisak na medije, odnosno na novinare, nisu sebi često dopuštali niti u HDZ-u, stranci koju tu i tamo kritiziraju u Živom zidu, uglavnom s razlogom. Živom zidu bi bilo korisnije da je po njima lažno izrečene tvrdnje u tekstu demantirao činjenicama, umjesto što je plasirao ovakve uvredljive objave na društvenoj mreži.

Ovaj čin svojevrsnog  javnog linča žalobni je nastavak pritisaka na medije u Hrvatskoj, tim je tragičniji jer dolazi od onih koji se predstavljaju kao borci za bolje i pravednije društvo.

Evo teksta te njihove objave. Uvredljive komentare dakako nećemo prenositi. Pretpostavlja se kako će ovaj čin osuditi i strukovna udruženja novinara i onih koje se bore za civilizirano društvo, te protiv govora mržnje.

Živi zid

Žena već godinama sustavno trola protiv Živog zida, piše poluinformacije, poluistine, izvodi zaključke koji nemaju veze s činjenicama, postavlja teze koje su aposlutna laž, ali u formi pitanja, da je se ne može tužiti. Toliko laži koje je danas nadrobila nismo pročitali niti u basnama. Dolazi Sinčićevim susjedima, obilazi kuću, naziva ljude na posao. Naravno, napiše suprotno.
Moralni kompas “novinarke” koja plaću dobiva od kralja ovrha, čovjeka koji je popljačkao pola zemlje, izgleda je potonuo.
Radi li se o lažima ili neznanju?
Dobiva li plaću od prodaje novina ili od otetih nekretnina? Ne možemo biti sigurni.
Plaća li kredit viralnim člancima ili Hanža ovrhom? Možemo samo pretpostaviti.
Što vi mislite, izvrće li činjenice ili je nepismena? Ili jednostavno zla?

Printscreen objave na stranicama Živog zida

 

Tags: , , , , ,

VEZANE VIJESTI