Neovisni novinarski portal
17.5.2021.
vijesti iz hrvatske demokratske zajednice
Sto nijansi plave: Zadarski hadezeovci međusobno čestitaju sami sebi odjeveni pretežito u plavu, inače službenu boju HDZ-a (foto HDZ)

Sto nijansi plave:
Iza HDZ-a su velebni projekti, ali ne treba gledati unatrag, nego uvijek naprijed!

Sto nijansi plave: Zadarski hadezeovci međusobno čestitaju sami sebi odjeveni pretežito u plavu, inače službenu boju HDZ-a (foto HDZ)

Zadrani će u svojim mjesnim odborima i u narednom razdoblju pretežito gledati HDZ-ovce. Oduševljeni zadarski hadezeovci predvođeni Božidarom Kalmetom zvanim Dario i Josom Nekićem, presretni su rezultatima izbora za MO-e. ‘Iza HDZ-a su velebni projekti, ali ne treba gledati unatrag, nego uvijek naprijed!’, vizionarski kliču. Čini se kako birači u Zadru nisu gledali unatrag. Niti naprijed.

– Iza nas su još jedni izbori, još jedna provjera naše autentičnosti, odgovornosti i požrtvovnosti i beskompromisne borbe za što bolji Zadar, za što ugodniji život naših sugrađana. I ovaj put mi smo pobjednici, i ovaj put smo dobili daleko najveće povjerenje! Ponosni smo na to povjerenje, zahvalni sugrađanima, ali to nas i obvezuje na još bolji rad, na svakodnevni kontakt sa Zadranima, na daljnje rješavanje njihovih problema. Iza HDZ-a su velebni projekti, ali ne treba gledati unatrag, nego uvijek naprijed! I to dugoročno, jer samo tako ćemo i dalje zadobivati povjerenje. Motiv neka nam i dalje budu napredak našeg Grada i kvalitetniji život naših sugrađana! – poručuje Kalmeta, predsjednik HDZ-a Zadarske županije.

Kako kažu za sebe, ‘HDZ-ova koalicija (HSU, Reformisti & HSP AS) po svim je mjerilima premoćni pobjednik nedavnih izbora za mjesnu samoupravu u Zadru!’

‘Zadar satkao prelijepu nisku naših izbornih trijumfa’

-Tako je i Krševanov Grad, zajedno s Osijekom i Otočcem, satkao prelijepu nisku naših izbornih trijumfa ove nedjelje! Nezavisne liste (NL) na drugom su mjestu u Zadru. Ako, naravno, mehanički pribrojimo sve njihove glasove i mandate. Treći je po broju vijećničkih mandata i postotku glasova tzv. Zadarski blok (ZB), ta čudnovata, „neprincipijelna koalicija“ – u rasponu od samoproglašenih turbo-Hrvata preko populističke družine Bože Petrova do lijevih radikala Ive Josipovića: Akcija mladih, Most, MODES, HSLS & Naprijed Hrvatska. Četvrti su Neovisni za Hrvatsku (NHR), a tek peti, posljednji, pristaše Davora Bernardića & Gordana Marasa. Drukčije rečeno: SDP je doživio još jedan, tko zna koji debakl! Nije skupio ni 700 glasova! Od ukupno 210 mandata, SDP ih je osvojio samo 15, od čega 5 na Molatu, gdje je jedini imao listu. To je ujedno i jedini mjesni odbor u kojem je pobijedio – i to s 25 glasova – presretni su samima sobom zadarski HDZ-ovci.

Fotografija prikazuje vesele zadarske HDZ-ovce predvođene Božidarom Kalmetom zvanim Dario (foto HDZ)

Sreću i veselje ne može skriti ni Joso Nekić, čelnik zadarskog HDZ-a i tamnošnj pročelnik za obrazovanje, poznat i po izjavi ‘Moj nos je i dalje velik onoliko koliko mi ga je dragi bog dao’, te po tome što je nedavno  amenovao poklanjanje gradskog zemljišta crkvenjacima, uz dodatni džeparac od 15-ak milijuna kuna za gradnju katoličke škole.

Zadar je danas jedno veliko gradilište!

– HDZ je i dalje pobjednik! Bilo je više nezavisnih lista nego prije, što je dobro – jer pokazuje da su ljudi zainteresirani za probleme u svojim naseljima. Debakl su doživjeli i Zadarski blok i SDP, koji su dobili samo jedan jedini mjesni odbor! A mi smo apsolutni pobjednici u 14 odbora, i još relativni u 7! Zahvaljujemo našim sugrađanima na povjerenju! Može se reći da je Zadar danas jedno veliko gradilište – što je prepoznala velika većina naših sugrađana. I ovi su rezultati jasan pokazatelj da kvalitetno komuniciramo sa Zadrankama i Zadranima te da uspješno rješavamo njihove probleme – veli navedeni Nekić. 

Sretno, Zadranke i Zadrani.

Sto nijansi plave: Zadarski hadezeovci međusobno čestitaju sami sebi odjeveni pretežito u plavu, inače službenu boju HDZ-a (foto HDZ)

Tags: , , , ,

VEZANE VIJESTI