Neovisni novinarski portal
11.5.2021.
POLITIKA
“Žabar” Bandić i isprika braniteljima

“Žabar” Bandić i isprika braniteljima

-Ja ću, kad su branitelji u pitanju, progutati ako treba ne jednu žabu, nego sto žaba- reći će u svom javnom pokajanju najveći “žabar” među političarima Milan Bandić, ispričavajući se zbog prošlotjednog primanja u službeni posjet opskurnog Dragana Markovića Palme, predsjednika skupštine općine Jagodina, poznatijeg kao bliskog pajde prve “crvene beretke” Željka Ražnjatovića Arkana.

-Nisam znao , nisam znao što je Palma radio devedesetih, u kakvom je odnosu bio s Arkanom, da iste ideje zastupaju, da sam znao, ne bi ga zvao- branio se Bandić, svjestan da braniteljske udruge samo “rade svoj posao”. Pa su izrazile zgražanje posjetom neželjenog gosta Zagrebu, i zatražile makar ispriku. I eto, dobili su je, a Bandiću nije ni vlas s glave pala, malo se posuo pepelom i svi sretni i zadovoljni. Niti se branitelji kane odreći Bandićevih “usluga”, a niti njemu treba sukob s onima koji su dobar dio njegovog biračkog tijela koje ga održava na čelu Zagreba. Interesnog tijela, naravno. Ni zagrebačkog gradonačelnika, a ni hrvatske veterane u službi MB 365, puno ideologija ne zanima. Osim ako im nije kakva ideološka priča potrebna za interesno povezivanje i profitiranje. A kad je to u pitanju, što je i sto žaba spram onoga što ta bandićevsko-braniteljska družba svojom sinergijom čuva.

-Prvo da vam kažem da je Domovinski rat završio, drugo, mi smo u Domovinskom ratu pobijedili, i treće, jedine persone non grata u Hrvatskoj su ratni zločinici, o čemu trebaju voditi računa institucije. Što ja trebam razgovarati tko je što radio devedesetih godina, tko je smjenjivao Arkana. Ja to nisam radio- govorio je Bandić, objašnjavajući kako je znao tek da je Palma peterostruki gradonačelnik Jagodine i zastupnik u Skupštini Srbije, ali da je prijateljevao s Arkanom i s njim na svadbi bio, e to nije znao. A za ono što nije znao, kako bi se i ispričavati mogao?!

No, tko god je pomislio da pozivom Palmi vrijeđa uspomenu na sve one poginule i stradale u Domovinskom ratu, e, njima se duboko ispričava. To, dakako, Bandić nije imao ni u primisli. Važna je uspostava suradnje, jer ona nema alternativu, a Bandić, pak, nema kompleksa da kao hrvatski čovjek surađuje sa Srbima. rat je završio, pobijedili smo, ljudi trebaju raditi svoj posao, a zločinci biti gdje im je mjesto.

Što je to Jagodinu s 30-ak tisuća stanovnika nominiralo za suradnju s gotovo milijunskim Zagrebom? O kakvoj se tu suradnji radi, o kakvom poslu su Palma i “delavec Mićo” u Zagrebu razgovarali? Zašto o tome gradonačelnik nije ni riječi rekao?

Palma i Bandić (foto N1)

 

Tags: , , , , ,

VEZANE VIJESTI