Neovisni novinarski portal
29.7.2021.
POLITIKA
Tonči Restović (Foto: TRIS)

Tonči Restović piše Željku Buriću:
Umjesto povećanja, smanjite račune umirovljenicima i obiteljima s malom djecom

Tonči Restović (Foto: TRIS)

Tonči Restović, predsjednik Gradske organizacije SDP-a Šibenik poslao je gradonačelniku Šibenika Željku Buriću (HDZ)  Otvoreno pismo u kojemu podsjeća na SDP-opv prijedlog da se umirovljenicima s mirovinom manjom od 3000 kuna i obiteljim a s djecom mlađomod vije godine račubi za odvoz komunalnog otpada smanje za 50 posto. No umjesto da se upola smanje, ti su se računi posredstvom tvrtke novog naziva Zeleni grad dodatno povećali, a u gradu je smeće sve vidljivije, upozorava   Restović i traži od gradskih vlasti da se provede navedeni zahtjev oporbenog SDP-a. U nastavku je sadržaj otvorenog otvorenog pisma u kojemu, uz ostalo, Tonči Restović izražava zadovoljstvo jer je gradska vlast uvažila upozorenja SDP-a kada su isticali probleme s parkiranjem u gradskoj četvrti Vidici:

Poštovani gradonačelniče,

vjerujem da ste imali prilike upoznati se s idejom Socijaldemokratske partije Šibenik da se umirovljenicima koji imaju mirovine manje od 3.000,00 kuna, te obiteljima s djecom mlađom od dvije godine, iznosi računa za usluge zbrinjavanja i odvoza komunalnog otpada umanje za 50 % od propisanog iznosa.

Naime, unatoč obećanjima o tome da će se osnivanjem nove gradske tvrtke ,,Zeleni grad” smanjiti troškovi samog poslovanja i povećati kvaliteta usluge, svjedoci smo da se dogodilo upravo suprotno.

Ne samo da je rezultat rada ovog iznimno važnog gradskog poduzeća ružna slika smeća koja se viđa na cijelom području grada, već ste i povećali iznos računa koje naše sugrađanke i sugrađani plaćaju.

Protivili smo se i protivimo se povećanju cijena usluga bilo koje gradske tvrtke, ali nismo u mogućnosti donositi odluke umjesto Vas.

lz tog razloga, apeliramo da kao čelni čovjek osnivača tvrtke ,,Zeleni grad”, donesete odluku u skladu s našim zahtjevom.

P.S. koristim priliku da izrazim zadovoljstvo što ste promptno reagirali na našu pressicu vezanu za parking mjesta u gradskoj četvrti Vidici, te izražavam nadanje da će te i u ove preostale tri godine Vašeg mandata nastaviti uvažavati naše prijedloge, a sve u korist svih Šibenčanki i Šibenčana.

Tonči Restović, predsjednik Gradske organizacije SDP-a Šibenik

Tonči Restović (Foto: TRIS)

Tags: , , , , , , ,

VEZANE VIJESTI