Neovisni novinarski portal
14.5.2021.
GOSPODARSTVO / POLITIKA / SCENA
Općinsko vijeće Tisnog opozvalo odobrenje za rad Vortexu

Općinsko vijeće Tisnog opozvalo odobrenje za rad Vortexu

Općinsko vijeće Općine Tisno sinoć je na svojoj 9. sjednici opozvalo odobrenje za rad baru Vortex, vlastitu odluku sa 7. sjednice koja je bila povod najavi odlaska festivala elektronske glazbe okupljenih oko The Gardena.

Odluka nije bila jednoglasna. Za opoziv je glasovalo samo sedam vijećnika SDP-a, pet vjećnika HDZ-a je bilo protiv, a vijećnik Živog zida Lovre Crvelin, koji je tražio da o ovome odluči narod na referendumu, izbjegao glasanje napustivši vijećnicu. Vlasnik Vortexa Mario Živković najavio je kako će se uskoro o cijeloj situaciji oglasiti sa službenim priopćenjem.

Podsjetimo, nakon što je krajem svibnja Općinsko vijeće izglasalo dozvolu rada za bar Vortex, organizatori Gardena objavili su da im je zbog te odluke “onemogučeno poslovanje” te najavili odlazak festivala iz Tisnog.

The Garden Festival ove godine očekuje do 20 tisuća posjetitelja iz više od 40 zemalja svijeta koji, tvrdi se, troše oko 100 eura po danu i ostaju minimalno sedam dana, a ovogodišnji budžet vanjskih promotora je otprilike 1,5 milijuna eura samo za programski dio.

 


VEZANE VIJESTI