Neovisni novinarski portal
3.12.2021.
POLITIKA
Nova ljevica otkriva: Ministar Horvat u Oreškovićevoj vladi za 9 mjeseci potrošio preko 70 tisuća kuna na službena putovanja

Nova ljevica otkriva:
Ministar Horvat u Oreškovićevoj vladi za 9 mjeseci potrošio preko 70 tisuća kuna na službena putovanja

Tijekom krakotrajnog, devetomjesečnog ministarskog staža u vladi Tihomira Oreškovića, novopečeni ministar gospodarstva u Plenkovićevom timu, Darko Horvat, na službena putovanja je potrošio preko 70 tisuća kuna, objavila je Nova ljevica.

Ministar poduzetništva Darko Horvat (Foto: Tris/H. Pavić)

Radi se o razdoblju od 22.siječnja do 19.listopada 2016. , a kako navode iz Nove ljevice, najveći trošak ministra Horvata odnosi se na putovanje u Teheran, gdje nije putovao sam, već u društvu još jedne osobe. Taj je minstarski “izlet” porezne obveznike stajao 33.506,38 kuna, otkriva Nova ljevica, pozivajući se na podatke koje su dobili od Ministarstva gospodarstva, poduzetništva i obrta, temeljem Zakona o pravu na pristup informacijama.

Namjera je NLJ bila da porezni obveznici saznaju koji su neposredni učinci na hrvatsko gospodarstvo ostvareni Horvatovim odlaskom u Teheran, izraženi u vrijednosti tamo sklopljenih ugovora.
Nova ljevica smatra transparentnost vlasti ključnom za demokratski razvoj, a privatizaciju državnih informacija kao u aferi Hotmail nedopustivom, navodi se u njihovom priopćenju, koje pledira na proaktivnu transparentnost svih tijela javne vlasti kako bi građani imali puni uvid u rad institucija i trošenje javnog novca, čime će se spriječiti mogući sukob interesa i korupcija.

U prilogu prioćenja koje potpisuje predsjendik Dragan Markovina, NLJ donosi i izlist svih službenih putovanja Oreškovićevog ministra poduzetništva Darka Horvata, iz čega je razvidno da je putovao 34 puta, od čega 6 puta u inozemstvo i 28 u zemlji. Službeni , vladin zrakoplov nije koristio.

Horvat službena putovanja

Tags: , , , , , , , ,

VEZANE VIJESTI