Neovisni novinarski portal
12.7.2024.
DRUŠTVO (NE)ZNANJA / POLITIKA
Neki “hodači za život” zaštitili bi i svećeničku pedofiliju!?

Neki “hodači za život” zaštitili bi i svećeničku pedofiliju!?

Naš će čovjek, pravi domoljub, nota bene Hrvat i katolik, učiniti baš sve za obranu i zaštitu imena i ugleda Katoličke crkve, a da pritom neće postavljati nikakva “suvišna pitanja”. Pokazao je to i doslovce ironični performance hrvatskog konceptualnog umjetnika Siniše Labrovića koji se dosjetio postaviti kraj zagrebačkog željezničkog kolodvora, svoj štand uz štandove Inicijative “Narod odlučuje”gdje se građane poziva na referendum za opoziv Istanbulske konvencije i izmjene izbornog zakona radi reduciranja manjinskih prava. Labrović je, pak, sa svog štanda pozvao građane na zaštitu svećenika pedofila od optužbi za pedofiliju…

i ponudio im na potpis znakovito referendumsko pitanje –” Jeste li za to da se Ustavom Republike Hrvatske zabrani kazneni progon svećenika, biskupa i nadbiskupa Katoličke crkve u Hrvatskoj, kao i vjeroučitelja zbog kaznenog djela spolnog zlostavljanja i iskorištavanja djeteta?”
U samo par sati tijekom subotnjeg jutra, prikupljeno je, kako javlja Index.hr, 60-ak potpisa najodanijih katoličkih pravovjernika koji Crkvu kao “simbol hrvatskog identiteta i očuvanja tradicijskih vrijednosti”, ni pod razno ne propituju. A među takvima, koji svećeničku pedofiliju ne bi nikad kriminalizirali ni sankcionirali, bilo je i smjernih “hodača za život”. Za njih je već sam dekor Labrovićevog štanda okićen hrvatskom i vatikanskom zastavom te parolama “Spasimo čast Katoličke crkve” i “Spasimo od progona nevine svećenike”, bio dovoljno jamstvo da se radi o “pravednoj stvari” za koju oni uvijek spremno daju i svoj potpis i svoj glas.
-Pravi je čas da jednom zauvijek začepimo gubicu medijskim zlotvorima i protivnicima jedinstva Crkve i Naroda. Neka narod odluči vjeruje li u apsolutnu i vječnu nevinost Katoličke crkve i njenih poslanika koji nesebično šire ljubav prema svakom hrvatskom čovjeku, ženi i djetetu. Posebno djetetu, vjerujemo, ugledajući se u Krista koji je govorio: ‘Pustite dječicu neka dolaze k meni; ne priječite im jer takvih je kraljevstvo Božje- stajalo je, uz ostalo, u proglasu Organizacijskog odbora građanske inicijative “Zaštitimo svećenike od progona za pedofiliju”, koordinatora Siniše Labrovića.
Njegov performance kojim se ironizira situacija u hiperkatoliciziranom društvu, u kojem su domoljublje i vjera poistovjećeni, a Crkva najblistaviji oltar Domovine, pokazao je koliko je katolička indoktrinacija otišla daleko i koliko njezine posljedice mogu biti opasne za društvo. Iako je, valja reći, bilo i deklariranih vjernika koji su s gnušanjem odbili stati iza crkvene pedofilije.
–  Neki ljudi su pod agendom zaštite crkve, ne zato što su loši ljudi, nego zato što kad izvadite zastavu i urliknete da se brani čast Katoličke crkve, spremni progutati udicu bilo čega bez da provjere koje bi mogle biti posljedice takvog čina, što bi to moglo značiti za druge ljude- izjavio je Labrović, a prenosi Indeks, uvjeren da je riječ o posljedicama deficita demokratskog i političkog obrazovanja koje ide na ruku političkoj kasti i određenim parafašističkim pokretima.

Tags: , , , , ,

VEZANE VIJESTI