Neovisni novinarski portal
8.12.2022.
FILM / UKRATKO
Besplatna filmska radionica za šibenske srednjoškolce

Besplatna filmska radionica za šibenske srednjoškolce

Filmski centar mladih Šibenik u subotu 12. i nedjelju 13. svibnja u Gradskoj knjižnici Jurja Šižgorića organizira besplatnu filmsku radionicu za srednjoškolce.

Radionica za srednjoškolce zamišljena je kao intenzivni dvodnevni program za vrijeme kojeg će se polaznicima na teorijskoj i praktičnoj razini približiti osnove filmskog i medijskog stvaralaštva, svi polaznici iskušat će se u svim područjima umjetničkog rada na filmu, a finalni produkt radionice biti će kratki igrani ili dokumentarni film kojeg će polaznici snimiti prema vlastitom predlošku kojeg će napraviti na radionici.
Radionica može služiti i kao prvi korak u pripremi za upis na Akademiju dramske umjetnosti u Zagrebu.
Voditelji radionice su umjetnici s višegodišnjim iskustvom provedbe filmskih radionica u Zagrebu, Hrvatskoj i inozemstvu: akademski filmski redatelj Igor Jelinović i akademski filmski snimatelj Marko Jerbić. Na radionici sudjeluju i akademski glumci: Šime Bubica, Oriana Kunčić, Anica Kovačević te predsjednica Filmskog centra mladih Josipa Bubica.
Predavanja će se održavati od 10 do 17 sati. Maksimalan broj polaznika je 15. Prijave se primaju putem e-maila: fcm.sibenik@gmail.com najkasnije do petka 11.5. u 18 sati. Za dodatne informacije možete se obratiti putem e-maila ili na broj telefona 098/9133411.
Filmski centar mladih Šibenik radionicu provodi u suradnji sa zagrebačkom edukativnom filmskom platformom Blank_filmski inkubator. Filmski centar mladih Šibenik neprofitna je organizacija koja se bavi filmskom i medijskom edukacijom djece i mladih te filmskom produkcijom, a za cilj ima omogućiti mladima grada Šibenika aktivno sudjelovanje u lokalnoj zajednici kroz medij filma.
Tags: , , ,

VEZANE VIJESTI